題目列表(包括答案和解析)
閱讀下面的材料,根據(jù)要求寫一篇不少于800字的文章。
迫于經(jīng)濟(jì),猴子買位置偏點(diǎn)遠(yuǎn)點(diǎn)的低價(jià)票欣賞心愛的音樂。它入場剛坐下,老牛便過來問是否需要望遠(yuǎn)鏡和助聽器。猴子問老牛為何不去拉車、犁地,不懂音樂在劇院里多受罪。老牛笑了笑說,現(xiàn)在耕地、拉車大都機(jī)械化了,劇場服務(wù)雖非本行,但學(xué)學(xué)也干得來;同時強(qiáng)調(diào)自己懂得音樂,所謂“對牛彈琴”,那是人類無知和偏見。
音樂會是喜鵲獨(dú)唱專場。它說自己感冒了,但必須應(yīng)約演出,如果唱得不好,希望大家包涵!演唱時,喜鵲果然唱到半場就力不從心了;它向觀眾施禮致歉,只休息10分鐘又登臺演出,并以荊棘鳥般的真誠和拼力唱完全場,贏得全體觀眾由衷贊許的掌聲。
要求:選準(zhǔn)角度,明確立意,自選文體,自擬標(biāo)題;不要脫離材料內(nèi)容及含義范圍作文,不要套作,不得抄襲。
根據(jù)下列句子及所給漢語注釋或詞首字母,寫出空缺處各個單詞的正確形式。(每空只填一詞)
71. Nowadays new technology is being _________(應(yīng)用于)in almost every industrial process.
72. I’m living in the apartment nearby. Come and see me whenever it is __________(方便的)to you
73. Her father will never __________(贊成)of her marrying such a lazy fellow.
74. It is very foolish of the commander to __________(使暴露)his men to unnecessary risks.
75. I felt __________(內(nèi)疚的) about not visiting my parents more often.
76. Having read the book, she a __________ a good knowledge of English.
77. More and more people choose to shop in a supermarket as it offers a great v__________ of goods.
78. The rescue work c__________ of three parts, of which saving the people’s lives is the most important one.
79. The police s__________ him to be the man who had stolen the car.
80. The project failed due to l__________ of money.
V、詞匯(9X1=9)
(A) 按照所給中文,以正確形式寫出下列單詞。每空只準(zhǔn)填一個單詞。
69 “_______________(把……結(jié)合起來) Chinese traditional medicine with western medicine, and the effects will be greater,” said a doctor.
70. The advantages of shopping on the Net are _____________(強(qiáng)調(diào)) in this advertisement.
71. The book of which the name is Who Has Removed My Cheese is ______ (值得) of being read.
72.Everyone at the concert agreed that they were greatly _______________(印象)by Morissette’s brilliant music and singing.
.
第II卷(共20分)
第一節(jié): 短文改錯(共10小題; 每小題1分, 滿分10分)
此題要求改正所給的短文中的10處錯誤。要求你在錯誤的地方增加、刪除或修改某個單詞。
增加:在缺詞處加一個漏詞符號(∧),并在該詞下寫出該加的詞。
刪除:把多余的詞用(∕)劃掉。
修改:在錯的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫上修改后的詞
注意:1. 每處錯誤及其修改均僅限一詞;
2. 只允許修改10處, 多改不計(jì)分。
In recent years, study abroad has been popular. Many students are trying his best to go abroad. There are many advantages in attending schools in abroad. First, students who study abroad can make friend with people of different cultures. Second, they can learn many more advanced knowledge of science or technology from foreign countries. Third, they can learn foreign languages more efficiently. But mostly of the students are young to live by themselves without any living experience. However, being far away from their motherland, they may be feel lonely and homesick.
國際學(xué)校優(yōu)選 - 練習(xí)冊列表 - 試題列表
湖北省互聯(lián)網(wǎng)違法和不良信息舉報(bào)平臺 | 網(wǎng)上有害信息舉報(bào)專區(qū) | 電信詐騙舉報(bào)專區(qū) | 涉歷史虛無主義有害信息舉報(bào)專區(qū) | 涉企侵權(quán)舉報(bào)專區(qū)
違法和不良信息舉報(bào)電話:027-86699610 舉報(bào)郵箱:58377363@163.com