題目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探測(cè)器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “l(fā)acked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【語篇解讀】本文是一篇記敘文,題材是新聞報(bào)道。本文報(bào)道了一條賣假冒炸彈探測(cè)器的商人被判10年徒刑的新聞。
| 段落 | 關(guān)鍵詞、句 | 大意推測(cè) |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新聞案件的簡(jiǎn)介:57歲的McCormick上月被起訴詐騙并于周三在倫敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺騙行為增強(qiáng)了人們虛假的安全感并促使導(dǎo)致給無辜百姓帶來死亡和傷害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “l(fā)acked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件細(xì)節(jié)及當(dāng)事人的反訴:假冒炸彈探測(cè)器被銷往世界各地,但它根本沒有科學(xué)依據(jù),也毫無用處。罪犯狡辯假冒產(chǎn)品沒有給用戶帶來任何不良后果。 |
【解析】
39. D。細(xì)節(jié)理解題。難度:中等。問題是“為什么McCormick被判刑入獄”。根據(jù)問題中的關(guān)鍵詞sentenced to prison定位原文第一段。第一段說到McCormick是一位商人,生產(chǎn)了假冒的炸彈探測(cè)器,這是一種商業(yè)欺騙。選項(xiàng)D和其對(duì)應(yīng),為正確答案。
40. B。細(xì)節(jié)理解題。難度:難。問題是“根據(jù)法官的說法,McCormick的所為導(dǎo)致了什么樣的結(jié)果”。根據(jù)問題中的關(guān)鍵詞according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺騙行為提高了人們虛假的安全感并助推給無辜百姓帶來死亡和傷害)。由此可見,McCormick的行為讓人們有了安全感,但這種安全并不真實(shí)。B “降低了人們防范危險(xiǎn)的安全意識(shí)”符合此意,為正確答案。
41. D。判斷題。難度:難。問題是“下面哪種說法對(duì)探測(cè)儀來說是正確的”。
解題思路:根據(jù)問題中的關(guān)鍵詞detectors,把四個(gè)選項(xiàng)具體對(duì)應(yīng)到原文中一處。A對(duì)應(yīng)文章倒數(shù)第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。該句中的Kenya是非洲的肯尼亞,否定了A的說法。B對(duì)應(yīng)第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只說罪犯沒有關(guān)注潛在的致命后果,而不是已經(jīng)導(dǎo)致嚴(yán)重的問題。C對(duì)應(yīng)第五段的第一句話“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探測(cè)儀的功能只是據(jù)說,而不一定真的具備找到水中危險(xiǎn)物品的功能。選項(xiàng)D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,這種探測(cè)儀沒有科學(xué)根據(jù),也毫無用途,和D“沒有科學(xué)根據(jù)的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判斷題。難度:中等。
解題思路:返回原文,將選項(xiàng)與原文一一進(jìn)行比較。
本題主要考查第四段和第七段。A“以低價(jià)銷售設(shè)備”與原文第四段第一句不符,因?yàn)樵摼涮岬椒ü僦缚豈cCormick通過賣一些無用的設(shè)備來巨額利潤(rùn)。B“在大多數(shù)國家很有名”與文中提到的區(qū)區(qū)幾個(gè)國家和地區(qū)Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand購買他的探測(cè)儀不符。C“認(rèn)為他沒有犯罪”和第七段對(duì)應(yīng),其中他所說的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正確答案。D“他沒有賺取文中提到的那么大利潤(rùn)”在原文沒有語言根據(jù)。
信息匹配
閱讀下列應(yīng)用文及相關(guān)信息,并按照要求匹配信息。請(qǐng)?jiān)诖痤}卡上將對(duì)應(yīng)題號(hào)的相應(yīng)選
項(xiàng)字母涂黑。
首先請(qǐng)閱讀下列有關(guān)地球科學(xué)的文章,插圖及簡(jiǎn)介:
![]()
|
Global warming can be absolute depressing. Turns out, it is.
Nature Tourism Doesn't always Help
Ecotourists who want to help protect the environment with their travel
dollars may be best off backpacking.
Greenhouse Gases May Endanger Human Health
The EPA is warning that greenhouse gases emission(排放)is a threat to
public health and welfare.
Newest weapon Against Climate Change: Rocks
A strong contender in the fight against global warming may be right
under our feet.
Climate Changing Faster Than Expected
As climate change exceeds the worst predictions, scientists emphasize
the urgency of reducing emissions.
Airline Passengers May Face Radiation Risk
Add lightning-produced radiation to the list of potential concerns for
holiday travelers.
下面是這些文章的主要內(nèi)容。請(qǐng)把相關(guān)的內(nèi)容與它們的標(biāo)題匹配起來。
1. By now with so many persuasive evidences, global warming is developing or exceeding
experts' worst expectations, and could bring drastic change to our planet, including a 19-foot
sea level rise and the extinction of many species, according to a new report released today.
So scientists sound the alarm.
2. Besides adventure and relaxation, there is some comfort in thinking that your tourist dollars
help protect the natural beauty you go to visit. But it doesn't always work that way. A new
study in Uganda(烏干達(dá))found that people who spent more money to se gorillas in Bwindi
Impenetrable National Park didn't necessarily help the local community more.
3. Rocks with a powerful thirst for carbon dioxide could suck enough of the greenhouse gas
from the atmosphere to help counteract global warming, according to a recent study. Formed
under heat and pressure deep in the Earth, the rocks have unusual chemical properties when
moving up to the surface, which include absorbing carbon dioxide.
4. A rise in natural disasters caused by the global warming will lead to more cases of stress
disorder and depression. According to various evidences, climate change will bring new
cases of stress, anxiety and depression. People who already have serious psychological problems will
probably suffer most in the natural disasters and extreme weather events.
5. The Environmental Protection Agency has concluded greenhouse gases are endangering
people's health and must be regulated, indicating that the Obama administration is prepared
to contain global warming if necessary and that the United States is aggressively taking
actions to fight against global warming and protect its people's health..
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
仔細(xì)閱讀下面短文,短文中有10空格。請(qǐng)按照每小題的語法要求,完成語法填空或詞形變換。
Dawn graduated several years ago.She 1 (be)a successful model, and finding a job had not been a problem-until 2 (recent).
When Dawn did start 3 (try)to find another type of job, she found in interview after interview that computer literacy(能力)was a must to 4 (employ).
5 (連詞)Dawn had always been afraid of learning computer while in college-our school didn’t require 6 (learn)computer at that time-she managed to get a degree 7 (介詞)ever confronting(遭遇)a computer.
Finally, after months of searching for a 8 , Dawn had to admit that sidestepping(回避)computer literacy hadn’t been a good idea.She enrolled in a computer course at 9 (冠詞)adult vocational school.
Ironically, although she had been afraid of learning computer, she took to computers so much that 10 (介詞)about a year she opened her own computer-based business.
仔細(xì)閱讀下面的短文,短文中有10個(gè)空格或畫線句子。請(qǐng)按照每小題括號(hào)內(nèi)的具體要求完成語法填空、詞形變化、句子合并、句子改寫以及病句改正等。
Electronic mail(e-mail) 1 (start)in the late 1960s by the U.S.military.By the 1980s, academics in a number of fields were using e-mail for professional collaboration.The early 1990s 2 (see)an explosion of the use of e-mail and other computer networking tools for a wide range of professional, academic, and personal purposes.
E-mail is a way of 3 (send)a message from one computer to one or more other computers around the world.First, you 4 (短語動(dòng)詞)the e-mail address of the person you are sending the message to.Then you write the message, or 5 (direct)in a special e-mail software program or first in a word processing program and transfer it into the e-mail software.You should push a button 6 a simple command to send the message.The computer system you are connected to will break the message up into tiny pieces and send them 7 (electronic)to the destination.The pieces might travel numerous routes through other computers on the way.Usually within 2-3-minutes, the pieces will all arrive at their destination, where the 8 (receive)computer will reassemble them into a message.The person 9 the message can check his or her mailbox at a 10 (convenience)time and read the mail.
國際學(xué)校優(yōu)選 - 練習(xí)冊(cè)列表 - 試題列表
湖北省互聯(lián)網(wǎng)違法和不良信息舉報(bào)平臺(tái) | 網(wǎng)上有害信息舉報(bào)專區(qū) | 電信詐騙舉報(bào)專區(qū) | 涉歷史虛無主義有害信息舉報(bào)專區(qū) | 涉企侵權(quán)舉報(bào)專區(qū)
違法和不良信息舉報(bào)電話:027-86699610 舉報(bào)郵箱:58377363@163.com