學(xué)法大視野八年級英語人教版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊學(xué)法大視野八年級英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
Ⅳ. Read and choose the best answer. 閱讀并選擇最佳答案。(閱讀材料:This summer vacation was very special! My family and I did many fun things together. On July 15th, we took a high-speed train to Shanghai for an international music festival. The shows were amazing—we listened to jazz bands and even saw our favourite pop singer! My little sister danced so much that her shoes broke. In early August, we visited my grandparents in Hangzhou. Their house is just five minutes' walk from West Lake. Every morning, Grandpa taught me how to fish,while Grandma showed us how to make Longjing tea. One rainy afternoon,we sat together telling old family stories—it felt so warm and happy. The most educational(有教育意義的) part came at the end of August. We travelled to Wuhan to visit the Yellow Crane Tower(黃鶴樓),an ancient building with over 1,800 years of history. Our tour guide told us stories about ancient poets(詩人) who wrote poems here. From the top floor,we could see the Yangtze River—what a breathtaking view! This summer vacation was more than just fun—it not only opened my eyes,but also brought our family closer together. I can't wait to see what next summer brings!)
( )23. When did they go to the music festival?
A. On July 15th. B. In early August. C. At the end of August.
答案:A
解析:由原文“On July 15th, we took a high-speed train to Shanghai for an international music festival.”可知,音樂節(jié)在7月15日,選A。
( )24. What did grandma teach the family to do in Hangzhou?
A. How to dance and fish well. B. How to make Longjing tea. C. How to tell old family stories.
答案:B
解析:根據(jù)“Grandma showed us how to make Longjing tea.”可知,奶奶教做龍井茶,選B。
( )25. Why did the writer find the trip to Wuhan the most educational?
A. Because they liked to climb the Yellow Crane Tower. B. Because they could see the beautiful view of Yangtze River. C. Because they learned about ancient poets and history of the tower.
答案:C
解析:原文提到“Our tour guide told us stories about ancient poets... an ancient building with over 1,800 years of history.”,說明因了解詩人和歷史而有教育意義,選C。
( )26. What does the underlined word “breathtaking” mean in Paragraph 3?
A. very beautiful or exciting B. very hard to breathe well C. very high and dangerous
答案:A
解析:結(jié)合“From the top floor, we could see the Yangtze River”,此處形容景色“令人驚嘆的”,即“very beautiful or exciting”,選A。
( )27. What's the best title for the passage?
A. Beautiful West Lake B. Breathtaking Old Tower C. Meaningful Summer Trip
答案:C
解析:全文講述暑假旅行的多段經(jīng)歷,最后總結(jié)“more than just fun... brought family closer”,“Meaningful Summer Trip(有意義的暑假旅行)”最貼合主旨,選C。
Ⅴ. 請回憶一次難忘的旅行經(jīng)歷,并制作一份旅行手賬,完善該旅行的基本信息。
Questions
Travel Information
When did you spend your holiday?
Where did you go on holiday?
Who did you go with?
How did you get there?
What did you do there?
How did you feel?
答案:(示例)
When did you spend your holiday? Last summer vacation.
Where did you go on holiday? Beijing.
Who did you go with? My parents.
How did you get there? By plane.
What did you do there? Visited the Great Wall, Tiananmen Square and ate Beijing Roast Duck.
How did you feel? Excited and proud.