名師面對面學科素養(yǎng)評價九年級英語人教版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習冊名師面對面學科素養(yǎng)評價九年級英語人教版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
四、閱讀理解。
1.Are you bored with your nine-to-five routine(日常)? Would you like to experience something new? Do you have any ideas? Have a look at our exciting plans of holidays.
2.Activity holidays Our activity holidays are for everyone, especially for adventure(冒險)and sports lovers. We'll take you to swim in the Red Sea or go boating in Canada. If you prefer snow, you can try skating in the Alps. For those who like warmer weather, we also have sand sports or camel(駱駝)riding.
3.Polar(極地的)trips Our guides will explain everything about the two poles as you watch the penguins in Antarctica or whales and polar bears in the Arctic. It will be a once-in-a-lifetime experience!
4.▲ We organise small-group tours to get closer to nature in Africa, Asia or South America. Go on safari(游獵)in Africa and watch lions and giraffes. Look for tigers in India, or take an elephant safari in Sri Lanka. There will be local guides and a lot of ways of living, from camps to tree houses.
5.Cultural journeys You'll visit ancient buildings like temples and palaces in places like India and Egypt. Don't forget to bring your camera! Also, you can get to know local ways of life by discovering markets, meeting local people and trying their foods.
6.Trekking tours(徒步旅行)We have trekking holidays to famous places such as Machu Picchhu or the Everest Base Camp. You'll have a great time enjoying nature with a group of new friends. Some of the holidays include camping, and we will give the camps to you!
21.The writer starts to introduce the topic by in Paragraph 1.
A. telling stories B. giving examples C. asking questions D. sharing experience
22.Which of the following is the best choice to fill in the ▲ in Paragraph 4?
A. Wild-life holidays B. Beach holidays C. Local holidays D. Camping holidays
23.From the passage, we know that .
A. activity holidays are only for those who love adventure
B. there aren't guides during the polar trips
C. local people will be unhappy if you take photos during the journeys
D. people who join the trekking tours can make new friends
24.The purpose of the passage is to .
A. discover some places of interest
B. describe the meanings of exciting holidays
C. introduce ways of spending holidays
D. show the amazing beauty of some countries
答案:21. C。第一段通過一系列問題引入話題,asking questions“提問”符合語境。
22. A。第四段主要講的是與野生動物相關的旅行,Wild-life holidays“野生動物假期”符合語境。
23. D。根據(jù)第六段“You'll have a great time enjoying nature with a group of new friends.”可知,參加徒步旅行的人可以結交新朋友,D選項正確。
24. C。文章主要介紹了不同的度假方式,introduce ways of spending holidays“介紹度假方式”符合語境。
( )23. From the passage, we know that ________.
A. activity holidays are only for those who love adventure
B. there aren't guides during the polar trips
C. local people will be unhappy if you take photos during the journeys
D. people who join the trekking tours can make new friends
答案:D
解析:從文中“You'll have a great time enjoying nature with a group of new friends.”可知參加徒步旅行的人可以交到新朋友,D選項正確;A選項,文中說活動假期適合每個人,尤其是冒險和運動愛好者,不是只適合冒險愛好者;B選項,文中提到“Our guides will explain everything about the two poles...”,說明極地旅行有導游;C選項,文中未提及當?shù)厝嗽诼眯兄信恼諘婚_心。