課時(shí)提優(yōu)計(jì)劃作業(yè)本八年級(jí)英語(yǔ)譯林版蘇州專(zhuān)版
注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)課時(shí)提優(yōu)計(jì)劃作業(yè)本八年級(jí)英語(yǔ)譯林版蘇州專(zhuān)版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
四、信息還原(續(xù))
______ A smile goes a long way. When walking in the halls,don't keep your eyes on the floor. If you see someone,give them a smile or say hi. They will smile and introduce themselves to you too.
(選項(xiàng)同上)
答案:B
解析:后文講主動(dòng)微笑打招呼,強(qiáng)調(diào)主動(dòng)開(kāi)始對(duì)話,選項(xiàng)B“Be active to start a conversation.”符合語(yǔ)境。
四、信息還原(續(xù))
Remember people's names. ______ You can say something like, "I remember you said something very interesting yesterday and wanted to talk about it some more, but I'm new here and don't remember your name yet. Would you mind telling me again?"
(選項(xiàng)同上)
答案:E
解析:后文提到“Would you mind telling me again?”,表示沒(méi)記住名字時(shí)不要害怕多問(wèn),選項(xiàng)E符合語(yǔ)境。
四、信息還原(續(xù))
______ A new school and a new group of classmates offer more chances to explore some new interests. Try to be a member of a sports team or part of a school play. There you can meet people who share your interests and are looking forward to making new friends too.
(選項(xiàng)同上)
答案:D
解析:后文建議加入運(yùn)動(dòng)隊(duì)或?qū)W校戲劇,屬于俱樂(lè)部和活動(dòng),選項(xiàng)D“Join some clubs and activities.”符合語(yǔ)境。
四、信息還原(續(xù))
Have an opinion. Do you want to help the old or protect the environment? Speak up. Your new classmates will remember you immediately. They are more likely to talk with you and know you better. Then you can make new friends.
(選項(xiàng)同上)
答案:A
解析:前文強(qiáng)調(diào)“Have an opinion... Speak up”,即分享想法,選項(xiàng)A“Share your unique ideas in the new school.”符合語(yǔ)境。
五、閱讀表達(dá)
請(qǐng)認(rèn)真閱讀下面的短文,用英語(yǔ)回答短文后的問(wèn)題,并將答案寫(xiě)在橫線上。
Did your friend give you a nickname(綽號(hào))? How do you feel about it? What does it mean to give someone a nickname?
A student put a note on his classmate's back when they had a break at school one day. It was a nickname on the note. He asked the other classmates not to tell the boy. They started to laugh at the boy,but wouldn't say why.
Soon,it was time for their afternoon Maths class. Their teacher wrote a difficult problem on the blackboard. Only the boy with the note on his back was able to solve it.
Ignoring(忽視) the laughter,he walked to the blackboard and solved the problem. The teacher asked the class to clap(鼓掌) for him and took the note off his back. She said to him,"It seems that you didn't know about the note on your back,but you didn't need to care about it."
Then the teacher looked at the other students and said,"Let me tell you two things. First: all of you will be put on notes by other people. All you have to do is to ignore these notes. You have to take every chance to learn,grow and improve."
"And it seems that none of you are friends with this boy,and none of you are kind enough to tell him about the note. If that's true,then you'd better hope that you have some good friends yourself and they will tell you if you meet the same thing." The students sat on the chairs and they realized they were wrong.
"I really hope you can learn to be kind and helpful to others," said the teacher in the end.
1. How did the teacher deal with the note on the boy's back?
2. What was the first thing the teacher told the students to do if they were put on notes?
3. What did the teacher hope the students would learn in the end?
答案:1. The teacher took the note off his back.
解析:根據(jù)第四段“The teacher asked the class to clap for him and took the note off his back.”可知,老師取下了男孩背上的紙條。
2. All they have to do is to ignore these notes.
解析:根據(jù)第五段“First: ... All you have to do is to ignore these notes.”可知,老師告訴學(xué)生如果被貼紙條,要忽略它們。
3. To be kind and helpful to others.
解析:根據(jù)最后一段“I really hope you can learn to be kind and helpful to others”可知,老師希望學(xué)生學(xué)會(huì)對(duì)別人友善和樂(lè)于助人。