課時(shí)作業(yè)本電子科技大學(xué)出版社中職英語(yǔ)
注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)課時(shí)作業(yè)本電子科技大學(xué)出版社中職英語(yǔ)答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
(
A
)5. Which activity lasts the longest hours in total?
A. Computer Science. B. Chess. C. Personal Inventions. D. Modern Medicine.
答案:5. A
解析:分別計(jì)算各活動(dòng)總時(shí)長(zhǎng):Computer Science 每周 16:30—19:30,共 3 小時(shí),12 周,總時(shí)長(zhǎng) 3×12=36 小時(shí);Chess 每周 14:00—17:00,3 小時(shí),8 周,總時(shí)長(zhǎng) 3×8=24 小時(shí);Personal Inventions 每周 8:30—10:30,2 小時(shí),16 周,總時(shí)長(zhǎng) 2×16=32 小時(shí);Modern Medicine 每周 19:30—21:30,2 小時(shí),4 周,總時(shí)長(zhǎng) 2×4=8 小時(shí)。最長(zhǎng)的是 Computer Science,選A。
B
Studying makes you tired? How to deal with the worries and relax yourself? Here is some advice which may add happiness to your life.
Rest at weekends
Weekends are time for a rest. After a week's hard work,weekends are the best time for you to relax yourself. Having a nice lie-in(睡懶覺(jué)) is a good idea. Besides,good sleep makes sure of your study.
Cry out
If you feel sad,don't try to hide your feelings. Crying out may help reduce(減少) your sadness.
Keep a diary
You can write down all that you want to say. That's a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computer.
Enjoy a big meal
When you feel upset,enjoy a big meal. Eating delicious food will make you feel good.
Join in activities
Having a get-together(聚會(huì)) is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. And it will also bring you a good sleep.
( )6. How many pieces of advice are given in the passage?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
( )7. If you feel sad,you'd better ________.
A. have a nice lie-in B. hide your feelings C. cry out D. drink a cup of coffee
( )8. According to the passage,________ can bring you a good sleep.
A. keeping a diary B. enjoying a big meal C. joining in activities D. sleeping early
( )9. Which of the following is TRUE?
A. Good sleep makes sure of your study. B. Writing a diary can hide your feelings. C. Crying out makes you even sadder. D. You can only write a diary on computer nowadays.
( )10. The passage is mainly for ________.
A. students B. parents C. teachers D. the government
答案:6. B
解析:文中提到了“Rest at weekends”“Cry out”“Keep a diary”“Enjoy a big meal”“Join in activities”共五條建議,選B。
7. C
解析:根據(jù)“Cry out”部分“If you feel sad...Crying out may help reduce your sadness”,可知感到難過(guò)時(shí)最好哭出來(lái),選C。
8. C
解析:根據(jù)“Join in activities”部分“And it will also bring you a good sleep”,可知參加活動(dòng)能帶來(lái)好睡眠,選C。
9. A
解析:根據(jù)“Rest at weekends”部分“Besides,good sleep makes sure of your study”,A項(xiàng)正確;B項(xiàng)與“Keep a diary”中“write down all that you want to say”不符;C項(xiàng)與“Cry out”中“help reduce your sadness”不符;D項(xiàng)與“You can do it on paper or on computer”不符,選A。
10. A
解析:文章開(kāi)頭“Studying makes you tired?”表明是針對(duì)學(xué)習(xí)的人,即學(xué)生,選A。