欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 南粵學(xué)典學(xué)考精練九年級(jí)英語外研版 > 第8頁解析答案
南粵學(xué)典學(xué)考精練九年級(jí)英語外研版

南粵學(xué)典學(xué)考精練九年級(jí)英語外研版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)南粵學(xué)典學(xué)考精練九年級(jí)英語外研版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

三、閱讀理解。
Deserts (沙漠) are usually known for being very hot, dry, and hard to live in. However, the Badain Jaran Desert is different. There's a strong connection between local people and the natural environment there.
Badain Jaran Desert is in Inner Mongolia. It's China's second-largest moving desert. Animals, especially camels (駱駝), live peacefully with humans in this surprising place. On July 26, 2024, Badain Jaran Desert: Towers of Sand and Lakes was finally added to the World Heritage (遺產(chǎn)) List.
Zhang Jun worked in Bayin Bo Village, Inner Mongolia. In 1956, Zhang's grandfather came to the village and lived there. At that time, he usually went out and looked after the animals on foot. When Zhang's father was born in 1960, riding camels was the chief way to travel. But now, people can also use off-road vehicles (越野車) to travel across the desert.
Saihan, a man from Badain Jaran Village, is an experienced farmer. When he was little, going across the desert on a camel took about 15 days. "Nowadays, travel condition is better," he said. During the busy tourist season, Saihan works as a guide, and he can get 50,000 to 60,000 yuan a year.
The local government is trying to get more and more tourists to come while also protecting the environment. The plan has worked well, and tourists are paying more attention to protecting the environment. All waste is carefully collected and dealt with in the town. There is a strong promise to take care of the desert.
() 1. What is special about the Badain Jaran Desert compared to other deserts?
B
A. It has the most camels.
B. It has a strong connection with the local people.
C. It has the largest natural environment.
D. It is the greatest desert in China.
(
A
) 2. What does the underlined word "chief" mean in Paragraph 3?
A. Main.
B. Wrong.
C. Terrible.
D. Fair.
(
C
) 3. How did Saihan travel across the desert when he was little?
A. By off-road vehicles.
B. By horse.
C. By camel.
D. On foot.
(
D
) 4. Which of the following can be put in " ▲ " in Paragraph 4?
A. More and more tourists come to the desert to ride camels.
B. The local people are so kind that more tourists come to the desert.
C. More tourists come to visit the beautiful sights of the desert.
D. Better travel condition has allowed more tourists to visit the desert.
(
C
) 5. What is the best title for the passage?
A. Animals and humans in Badain Jaran Desert
B. The traffic in Badain Jaran Desert
C. Badain Jaran Desert — A different desert in China
D. To be a guide in Badain Jaran Desert

答案:1.B
解析:根據(jù)第一段“However, the Badain Jaran Desert is different. There's a strong connection between local people and the natural environment there.”可知,巴丹吉林沙漠與其他沙漠的不同之處在于當(dāng)?shù)厝伺c自然環(huán)境聯(lián)系緊密,B選項(xiàng)正確。A選項(xiàng)“最多的駱駝”文中未提及;C選項(xiàng)“最大的自然環(huán)境”表述錯(cuò)誤;D選項(xiàng)“中國最大的沙漠”,文中提到是“中國第二大移動(dòng)沙漠”。
2.A
解析:根據(jù)第三段“When Zhang's father was born in 1960, riding camels was the chief way to travel. But now, people can also use off-road vehicles to travel across the desert.”可知,過去主要的旅行方式是騎駱駝,現(xiàn)在也可以用越野車,所以“chief”意為“主要的”,與“main”意思相近,A選項(xiàng)正確。3.C
解析:根據(jù)第四段“When he was little, going across the desert on a camel took about 15 days.”可知,Saihan小時(shí)候騎駱駝穿越沙漠,C選項(xiàng)正確。4.D
解析:根據(jù)第四段“Nowadays, travel condition is better,” he said.以及后面提到Saihan在旅游旺季當(dāng)導(dǎo)游能賺5到6萬元,可知此處是說更好的旅行條件讓更多游客來沙漠,D選項(xiàng)符合語境,承接上文旅行條件改善,引出下文游客增多帶來的收入。
5.C
解析:文章開頭就指出巴丹吉林沙漠與其他沙漠不同,接著介紹了其位置、特色、當(dāng)?shù)厝伺c沙漠的聯(lián)系、交通方式的變化以及旅游和環(huán)境保護(hù)等內(nèi)容,所以C選項(xiàng)“巴丹吉林沙漠——中國一個(gè)不同的沙漠”最能概括文章主旨。
(
C
) 1. Jenny likes history and she wants to know something about the clothes that ancient people wore and watch an old dance.
(
F
) 2. David is interested in animals, especially African animals. He wants to see some lions living in the wild with his friends for the coming vacation.
(
B
) 3. John has read a lot about sharks but he hasn't seen them himself. He hopes his dream of seeing sharks can come true.
(
D
) 4. Jack is interested in science very much and he hopes to know what our life will be like in the future.
(
G
) 5. Barbara is studying geography at a college and she wants to see some great wonders of the natural world.
答案:1. C
解析:Jenny喜歡歷史,想了解古人穿的衣服并觀看古老的舞蹈,C選項(xiàng)“The Ancient Village”中提到“you will find people live a simple life as the ancient people did. They wear ancient clothes... You can even watch old dance performed by some actors and actresses”,符合Jenny的興趣。
2. F
解析:David對(duì)非洲動(dòng)物感興趣,想在即將到來的假期和朋友看野生獅子,F(xiàn)選項(xiàng)“The Safari Park”中提到“In the park you can drive among African animals in one of our Range Cruisers: see lions... in the wild”,符合David的需求。
3. B
解析:John讀了很多關(guān)于鯊魚的書,但沒親眼見過,希望能看到鯊魚,B選項(xiàng)“The Underwater World”中提到“Here you will find different kinds of fish and even kinds of sharks”,符合John的愿望。
4. D
解析:Jack對(duì)科學(xué)很感興趣,想知道未來的生活是什么樣的,D選項(xiàng)“The Future Town”中提到“This exhibition shows how scientific progress will change our life in the future. It allows us to look into the future and explore cities of the next century...”,符合Jack的興趣。
5. G
解析:Barbara在大學(xué)學(xué)地理,想看一些自然世界的偉大奇跡,G選項(xiàng)“The Grand Canyon”中提到“It is one of the greatest wonders of the world and attracts a lot of tourists all over the world”,大峽谷是自然奇跡,符合Barbara的需求。