欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 文曲星跟蹤測(cè)試卷九年級(jí)英語人教版 > 第11頁解析答案
文曲星跟蹤測(cè)試卷九年級(jí)英語人教版

文曲星跟蹤測(cè)試卷九年級(jí)英語人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)文曲星跟蹤測(cè)試卷九年級(jí)英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

IV. 閱讀理解。
(A)
Gomera is an island with a surprise,because the people there have two languages—Spanish and a whistle language(口哨語言). Very deep valleys(峽谷) break up the surface of the island. A person on one side of a valley cannot easily shout to a person on the other side,but he can whistle and be heard.
How did the whistle language begin? When European seamen visited the island in 1402,they found people called Guanches. They raised cattle(牛) for a living. One of them told the seamen an unbelievable story,“Our great king once became very angry with us and cut the tongue(舌頭) of every man,woman and child. We had to learn to speak without tongues,and so we invented a whistle language.” When the Spaniards arrived later they found it was quite easy to learn the whistle language,and took it from the Guanches.
The whistle language is very useful on the island. When someone is hurt or ill, the whistle language takes the place of a telephone. For example, if the sick person is a long way from the town, a boy guarding cattle on a hillside could whistle to a man fishing in his boat. The last person is able to describe the problem fully and exactly to the doctor in the town. People help each other in the same way when a car breaks down or a cow is lost.
On Gomera, country people use the whistle language better and more often than people in the town. In fact, town people sometimes "make mistakes", and give the other person the wrong message. But this language is still alive and will probably go on living for hundreds of years.
B
)1. Who invented the whistle language?
A. The great king.
B. The Guanches.
C. The Spaniards.
D. The seamen.
C
)2. Why do people on Gomera still use the whistle language?
A. Because it helps them talk with the cattle.
B. Because it reminds them of the terrible history.
C. Because it serves as a useful communication tool.
D. Because it never offers any wrong information.
A
)3. How does the writer develop the third paragraph?
A. By giving examples.
B. By following a time order.
C. By giving suggestions.
D. By following a space order.
D
)4. What is the writer's attitude towards the future of the whistle language?
A. Excited.
B. Worried.
C. Negative(否定的).
D. Positive(肯定的).
B
)5. What's the best title for this passage?
A. The Way to Use the Whistle Language.
B. The History of the Whistle Language.
C. The Future of the Whistle Language.
D. The Reason for Using the Whistle Language.
答案:1. B
解析:根據(jù)文中第二段“One of them told the seamen an unbelievable story...and so we invented a whistle language.”以及“When the Spaniards arrived later they found it was quite easy to learn the whistle language,and took it from the Guanches.”可知口哨語言是 Guanches 發(fā)明的,選 B。
2. C
解析:第三段首句“The whistle language is very useful on the island.”及后文舉例說明其在傳遞信息方面的作用,可知它是有用的交流工具,選 C。
3. A
解析:第三段通過“For example...”舉例說明口哨語言的用途,是通過舉例子展開的,選 A。
4. D
解析:最后一段“But this language is still alive and will probably go on living for hundreds of years.”表明作者對(duì)其未來持肯定態(tài)度,選 D。
5. B
解析:文章介紹了口哨語言的起源、用途及未來,B 選項(xiàng)“口哨語言的歷史”最能概括全文,選 B。