欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 新視界初中英語九年級英語人教版 > 第25頁解析答案
新視界初中英語九年級英語人教版

新視界初中英語九年級英語人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊新視界初中英語九年級英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

四、完形填空。
There are some taboos (禁忌) on gift-giving in Chinese culture. People should  1  send a clock to others because it sounds like “zhong” in Chinese, which means “the end”. Giving a clock to someone is like saying “his time is  2 ”. It could be considered  3 , especially for the elderly. Sending some fruit is a good idea, but  4  not to give pears. “Pear” is pronounced as “l(fā)i” in Chinese, which sounds the same as the word meaning “ 5 ”. It is the same with “umbrella”, pronounced as “san” in Chinese.
Giving gifts may sound a little  6 . You need to think a lot. So during Chinese New Year, the elders usually give the children red envelopes (紅包) to show their  7  and wishes. Chinese people like to put amounts of money with “l(fā)ucky  8 ” inside red envelopes. For example, “520” means “I love you”, “1314” means “l(fā)ifelong love”, and “888” means “Wish you would be rich”. 8 is the most  9  number in China. Even the 2008 Beijing Olympic Games took place at 8:00 p.m. on the eighth day of August, the eighth month.
Now you know, choose gifts  10 ! Never send gifts with bad meanings.
( ) 1. A. never B. always C. sometimes
( ) 2. A. off B. up C. down
( ) 3. A. brave B. necessary C. unlucky
( ) 4. A. hope B. expect C. remember
( ) 5. A. talking with B. parting with C. comparing with
( ) 6. A. hard B. strange C. boring
( ) 7. A. love B. kindness C. happiness
( ) 8. A. names B. numbers C. pronunciations
( ) 9. A. fun B. normal C. popular
( ) 10. A. wisely B. fairly C. excitedly
答案:1. A
解析:送鐘在中國文化里是禁忌,所以人們從不送鐘,“never”表示“從不”。
2. B
解析:“time is up”表示“時(shí)間到了”,送鐘暗示對方時(shí)間到了,“up”符合。
3. C
解析:送鐘被認(rèn)為是不吉利的,“unlucky”表示“不吉利的”。
4. C
解析:“remember not to do sth”表示“記得不要做某事”,記得不要送梨,“remember”正確。
5. B
解析:“pear”諧音“離”,表示“分離”,“parting with”表示“與……分離”,符合。
6. A
解析:送禮物需要考慮很多,所以有點(diǎn)難,“hard”表示“困難的”。
7. A
解析:長輩給紅包表示愛和祝福,“l(fā)ove”符合語境。
8. B
解析:紅包里放有“幸運(yùn)數(shù)字”的錢,“numbers”表示“數(shù)字”。
9. C
解析:8是中國最受歡迎的數(shù)字,“popular”表示“受歡迎的”。
10. A
解析:要明智地選擇禮物,“wisely”表示“明智地”。
五、閱讀選擇。
( ) 1. When is the Double Ninth Festival celebrated?
A. On the ninth day of September.
B. On the ninth day of the ninth lunar month.
C. On the nineteenth day of the ninth lunar month.

( ) 2. What special meaning does the number 9 have according to the passage?
A. Long life. 
B. Happiness.
C. Higher position.

( ) 3. Why do people climb mountains during the festival?
A. To get some exercise.
B. To get away from evil spirits.
C. To enjoy beautiful scenery (風(fēng)景).

( ) 4. In which blank can the underlined word group "drive away" be put?
A. We'll succeed as long as we ____.
B. My father's car that has been used for 15 years might ____.
C. It is wrong to raise prices, for it will ____ the young and poor people.

( ) 5. What's the main purpose of the text?
A. To tell a traditional event for family togetherness.
B. To call on more people to treasure Chinese culture.
C. To introduce a festival with different customs and traditions.

答案:
1. **答案**:B
    - **解析**:根據(jù)文章第一段“The Double Ninth Festival, also known as the Chongyang Festival, is a traditional Chinese festival celebrated on the ninth day of the ninth lunar month.”可知,重陽節(jié)在農(nóng)歷九月初九慶祝,所以選B。
2. **答案**:A
    - **解析**:由第一段“The number nine is considered lucky in Chinese culture, symbolizing long life.”可知,數(shù)字9象征著長壽,所以選A。
3. **答案**:B
    - **解析**:根據(jù)第二段“According to ancient traditions, on the ninth day of the ninth lunar month, evil (邪惡的) spirits are the most active. Climbing to a high place is thought to help people get far away from those spirits.”可知,人們在節(jié)日期間爬山是為了遠(yuǎn)離邪惡的 spirits,所以選B。
4. **答案**:C
    - **解析**:“drive away”意思是“驅(qū)趕;趕走”。選項(xiàng)C“raise prices, for it will drive away the young and poor people”(提高價(jià)格,因?yàn)檫@會把年輕人和窮人趕走)中“drive away”符合“驅(qū)趕;使……離開”的意思;選項(xiàng)A“succeed”(成功)和選項(xiàng)B“used for 15 years”(使用15年)與“驅(qū)趕”無關(guān),所以選C。
5. **答案**:C
    - **解析**:文章主要介紹了重陽節(jié)的不同習(xí)俗和傳統(tǒng),如爬山、吃重陽糕、插茱萸等,所以目的是介紹一個(gè)有不同習(xí)俗和傳統(tǒng)的節(jié)日,選C。