欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 學(xué)能評(píng)價(jià)八年級(jí)英語(yǔ)外研版 > 第15頁(yè)解析答案
學(xué)能評(píng)價(jià)八年級(jí)英語(yǔ)外研版

學(xué)能評(píng)價(jià)八年級(jí)英語(yǔ)外研版

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)學(xué)能評(píng)價(jià)八年級(jí)英語(yǔ)外研版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

四、閱讀理解。 Many people feel lost inside, even if they seem successful. They wonder about two big questions: "What am I worth?" and "What do I truly believe?" Without clear answers, they care too much about others' opinions. If people criticise (批評(píng)) them, they feel down. If people praise (表?yè)P(yáng)) them, they feel overly happy. In fact, we're not born to know ourselves. As children, we learn who we are when adults (like parents or teachers) care about our feelings kindly. For example, if a child is sad, a parent might say, " ▲ " This helps the child trust their feelings and build self-esteem (自尊). But sometimes, parents misunderstand or ignore (忽視) children's feelings. Some children grow up feeling invisible or unsure about who they are. The good news? We can fix this. Talking to a wise person—like a teacher or a trusted friend—can help. They treat us fairly and teach us to trust our own feelings and choices. Over time, we'll care less about others cheering or booing and more about what we truly think. Knowing ourselves makes us stronger. We'll worry less about others' opinions, think more creatively, and finally feel more relaxed in our own lives. (
D
) 1. Why do many people care too much about others' opinions? A. Because they enjoy being praised by others. B. Because they are afraid of making mistakes. C. Because they are born without the ability to think. D. Because they are unsure of their own worth and values. (
B
) 2. Which sentence can be put in ▲ in Paragraph 2? A. It's useless to feel sad. B. It's OK to feel this way. C. You should stop being sad. D. You are wasting time to feel sad. (
C
) 3. What does the underlined word "invisible" in Paragraph 3 possibly mean? A. Confident. B. Angry. C. Hidden. D. Proud. (
D
) 4. What might happen if a child's feelings are often ignored by parents? A. The child may become very independent. B. The child may never need others' opinions. C. The child may always be happy and confident. D. The child may feel unsure about who they are. (
B
) 5. What is the main purpose of this passage? A. To explain why people like being praised. B. To show the importance of knowing oneself. C. To discuss how parents should teach their children. D. To ignore people who care too much about others' opinions.
答案:1. D
解析:根據(jù)第一段"They wonder about two big questions: 'What am I worth?' and 'What do I truly believe?' Without clear answers, they care too much about others' opinions."可知,人們太在意別人的看法是因?yàn)椴淮_定自己的價(jià)值和價(jià)值觀,故選D。
2. B
解析:根據(jù)第二段"This helps the child trust their feelings and build self-esteem"可知,父母應(yīng)該認(rèn)可孩子的感受,B選項(xiàng)"It's OK to feel this way."(有這種感覺(jué)是正常的。)符合語(yǔ)境,故選B。
3. C
解析:根據(jù)"parents misunderstand or ignore children's feelings"及"unsure about who they are"可推知,被忽視感受的孩子會(huì)感覺(jué)自己像不存在一樣,invisible意為"隱藏的,看不見(jiàn)的",與Hidden意思相近,故選C。
4. D
解析:根據(jù)第三段"But sometimes, parents misunderstand or ignore children's feelings. Some children grow up feeling invisible or unsure about who they are."可知,孩子的感受被忽視可能會(huì)導(dǎo)致他們不確定自己是誰(shuí),故選D。
5. B
解析:通讀全文,尤其是最后一段"Knowing ourselves makes us stronger..."可知,文章主要講述了解自己的重要性,故選B。