2025年同步解析與測(cè)評(píng)課時(shí)練人民教育出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年同步解析與測(cè)評(píng)課時(shí)練人民教育出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
1. What does the underlined word “embrace” in Paragraph 2 mean? A. Thank. B. Accept. C. Consider. D. Discover.
答案:B
解析:根據(jù)第二段“For the latter, it's important to embrace the changes. They should step out of their comfort zone and do their best to try new things.”可知,對(duì)于安靜的學(xué)生,重要的是“接受”變化,走出舒適區(qū)嘗試新事物,“embrace”意為“接受”,與“Accept”意思相近。
2. Why should students study harder according to the author? A. They can become popular at school. B. They can get rewards for passing exams. C. That can be helpful in improving parent - child relationships. D. That will be a great help for their future development.
答案:D
解析:根據(jù)第三段“Students who take this opportunity seriously tend to perform better academically and are more confident about themselves,which can help them prepare for further education and future careers.”可知,努力學(xué)習(xí)有助于他們?yōu)槔^續(xù)教育和未來(lái)職業(yè)做準(zhǔn)備,對(duì)未來(lái)發(fā)展有很大幫助,D選項(xiàng)正確。
3. Which of the following are recommended to students wanting to develop new relationships? ①Working on group projects. ②Entering school organisations. ③Taking part in school activities. ④Starting a conversation with others. A. ①② B. ①③ C. ②③ D. ②④
答案:C
解析:根據(jù)第四段“Developing new relationships with classmates and teachers is also a new challenge for students... Joining clubs and attending school events are good opportunities for students to connect with others.”可知,加入學(xué)校組織(如俱樂(lè)部)和參加學(xué)?;顒?dòng)是建立新關(guān)系的好機(jī)會(huì),②③正確,選C。
4. What's the passage mainly about? A. The benefits of becoming outgoing. B. Some joys students can get in senior high school. C. Some challenges students will face in senior high school. D. The differences between junior high school and senior high school.
答案:C
解析:文章主要講述了學(xué)生從初中過(guò)渡到高中面臨的變化、學(xué)業(yè)期望增加、建立新關(guān)系等挑戰(zhàn),C選項(xiàng)符合主旨。