欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 英語同步閱讀訓(xùn)練八年級(jí)人教版 > 第20頁解析答案
英語同步閱讀訓(xùn)練八年級(jí)人教版

英語同步閱讀訓(xùn)練八年級(jí)人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)英語同步閱讀訓(xùn)練八年級(jí)人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

VI. 閱讀理解。
A. 閱讀短文,選擇正確答案。
Every Chinese New Year, I go home to my grandparents' house in the countryside. As soon as I arrive, my mother and I sweep the front yard and dust the shelves in the living room. After that, my father helps us wipe the windows, and we laugh as cold air blows in.
On New Year's Eve, my family are busy with dumplings. I help make the dumpling wrappers (餃子皮), my mother fills them with meat and cabbage, and my sister helps boil them. The house smells warm and tasty. At seven o'clock, we gather for the year's most important meal. We eat hot dumplings, steamed fish, and many other delicious dishes while we talk about our wishes for the year.
After dinner, we go outside to light firecrackers (鞭炮). The bright lights and loud pops remind me of fun times when I was little. My grandparents sit on the doorsteps and tell stories about past festivals. I love to hear those stories.
On New Year's Day, we visit our neighbours and cousins. We give them red envelopes and say "Happy New Year!" In the afternoon, I join my father in the small garden. I water the plants and cut a few old branches from the plum tree, so it grows strong.
Coming home for the Spring Festival fills me with warmth and energy for the new year.
( ) 1. Who helps sweep the front yard?
A. The writer alone.
B. The writer and her mother.
C. The writer and her grandmother.
D. The writer's grandparents.
( ) 2. What do they do after dusting the shelves in the living room?
A. Boil dumplings.
B. Wipe the windows.
C. Light firecrackers.
D. Visit their neighbours and cousins.
( ) 3. What task does the writer do in the kitchen?
A. Set the table.
B. Prepare the fish.
C. Sit with her grandparents.
D. Help make the dumpling wrappers.
( ) 4. What reminds the writer of childhood fun?
A. The smell of cooking.
B. The taste of steamed fish.
C. Firecrackers' lights and sounds.
D. Her grandparents' old stories.
( ) 5. Why does the writer cut the plum tree branches?
A. Because the branches bring good luck.
B. Because the tree grows too large and gets in the way.
C. Because this can help the tree stay healthy and strong.
D. Because she wants to cut branches to decorate her home.
答案:1. B
解析:根據(jù)“As soon as I arrive, my mother and I sweep the front yard”可知作者和媽媽一起掃前院,故選B。
2. B
解析:根據(jù)“dust the shelves in the living room. After that, my father helps us wipe the windows”可知擦完架子后擦窗戶,故選B。
3. D
解析:根據(jù)“I help make the dumpling wrappers (餃子皮)”可知作者幫忙做餃子皮,故選D。
4. C
解析:根據(jù)“the bright lights and loud pops remind me of fun times when I was little”可知鞭炮的光和聲音讓作者想起童年,故選C。
5. C
解析:根據(jù)“I cut a few old branches from the plum tree, so it grows strong”可知剪樹枝是為了讓樹長(zhǎng)得強(qiáng)壯健康,故選C。
B
)8. How was the restaurant decorated?
A. With blue curtains and colourful candles.
B. With red lanterns and traditional paper cuttings.
C. With many red, golden, and silver balloons.
D. With green plants and fresh-cut flowers.
答案:B
解析:根據(jù)“Bright red lanterns hung from the ceiling and festive paper cuttings decorated the walls.”可知餐廳天花板掛著紅燈籠,墻上裝飾著喜慶的剪紙,選B。