新課堂同步學(xué)習(xí)與探究九年級英語上學(xué)期人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊新課堂同步學(xué)習(xí)與探究九年級英語上學(xué)期人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
(
C
) 1. How many festivals are mentioned in the passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
答案:C
解析:文中提到了“Burning Man — The United States”“Pouring water — Thailand”以及前面提到的“Throwing tomatoes”(根據(jù)選項及常識推斷前文應(yīng)有此節(jié)日),共三個節(jié)日,選C。
(
B
) 2. Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May? A. Spain. B. England. C. The United States. D. Thailand.
答案:B
解析:文中提到的“Rolling cheese”(滾奶酪節(jié))在英國,通常在五月,所以選B。
(
C
) 3. Which festival is held in Black Rock Desert? A. Throwing tomatoes. B. Rolling cheese. C. Burning Man. D. Pouring water.
答案:C
解析:根據(jù)“Burning Man — The United States”部分中“The festival takes place in the Black Rock Desert.”可知選C。
(
B
) 4. Which of the following is TRUE according to the passage? A. The tomatoes are thrown into the crowd to eat. B. Not all the festivals above fall on a single day. C. Burning a large real man is the best part of the festival. D. Songkran is the only reason for attracting lots of tourists.
答案:B
解析:A項文中未提及西紅柿被扔給人群吃;B項根據(jù)“Burning Man Festival lasts for a week”“Songkran...from April 13th to April 15th”可知并非所有節(jié)日都只持續(xù)一天,正確;C項是“a large sculpture of a man”不是真人;D項“only”過于絕對,文中說“one of the most important reasons”,所以選B。
(
A
) 5. The passage is most probably taken from _______. A. a tour guide B. a science report C. a story book D. a fashion magazine
答案:A
解析:文章介紹了不同國家的特色節(jié)日,最可能來自旅游指南,選A。
Saint Patrick's Day in Ireland
Ireland is an island country. It's in the west of Europe. There are wide green fields.
Saint Patrick's Day is on March 17. It's an important holiday in Ireland. This holiday is to remember Saint Patrick. He did good things for the people of Ireland.
During the holiday, there are parades(游行) and lots of green. You can see people in green clothes, and you can even see green buildings.
答案: