新課堂同步學(xué)習(xí)與探究九年級(jí)英語(yǔ)上學(xué)期人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)新課堂同步學(xué)習(xí)與探究九年級(jí)英語(yǔ)上學(xué)期人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
七、閱讀表達(dá)
World Book Day falls on April 23 every year. It was set up by UNESCO in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading. It is also the day to honor great writers, for example, William Shakespeare, born or dead on that day.
Many countries celebrate World Book Day. Take UK as an example. On that day, millions of school children can buy books of special price, a much lower price than usual in any bookstore. It has been done every year since 1998.
World Book Day is also celebrated in China. The government suggested that young people should spend more time reading. Books can not change the world, but people can change the world by changing themselves through reading.
Why do people like reading? One big advantage is that reading helps us become more knowledgeable and more intelligent. Also, reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Besides, reading gives us information about other cultures and places of the world. When we read, we may find many things that are unfamiliar to us. We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers. The more we read, the more we know. What's more, reading is also one of the most important ways to learn a foreign language.
Reading makes a full man. Books, magazines, newspapers and other kinds of reading materials can help us to know more about the outside world and perfect us. So it is necessary for us to spend time on reading every day.
1. Is World Book Day on April 23 every year?
2. In UK, what can school children do on World Book Day?
3. What did the Chinese government suggest young people do?
4. How many advantages of reading are mentioned in the passage?
5. What does the passage mainly talk about?
答案:1. Yes.
解析:文中第一句“World Book Day falls on April 23 every year.”明確說(shuō)明,所以答案是Yes.
2. They can buy books of special price, a much lower price than usual in any bookstore.
解析:文中提到“Take UK as an example. On that day, millions of school children can buy books of special price, a much lower price than usual in any bookstore.”,所以答案是They can buy books of special price, a much lower price than usual in any bookstore.
3. The Chinese government suggested that young people should spend more time reading.
解析:文中明確說(shuō)“The government suggested that young people should spend more time reading.”,所以答案是The Chinese government suggested that young people should spend more time reading.
4. 4
解析:文中提到的閱讀優(yōu)點(diǎn)有:“helps us become more knowledgeable and more intelligent”“helps us to follow the latest developments of science and technology”“gives us information about other cultures and places of the world”“reading is also one of the most important ways to learn a foreign language”,共4點(diǎn),所以答案是4.
5. World Book Day and the advantages of reading.
解析:文章先介紹了世界讀書日的時(shí)間、設(shè)立目的、各國(guó)慶祝方式(英國(guó)、中國(guó)),然后重點(diǎn)闡述了閱讀的優(yōu)點(diǎn),所以主要內(nèi)容是世界讀書日和閱讀的優(yōu)點(diǎn),答案是World Book Day and the advantages of reading.
八、寫作
在即將舉行的中學(xué)生國(guó)際文化交流活動(dòng)中,你將代表學(xué)校介紹中國(guó)的傳統(tǒng)節(jié)日——春節(jié)。請(qǐng)用英語(yǔ)寫一篇詞數(shù)為100左右的發(fā)言稿。
Ladies and gentlemen,
Welcome to the Chinese culture tour.
Now I'd like to introduce Spring Festival, the most important traditional festival in China. It usually falls in January or February. Before the festival, people clean their houses and put up red decorations. On New Year's Eve, families get together for a big dinner and watch the Spring Festival Gala. During the festival, people visit relatives and friends, giving red envelopes with money to children, hoping for good luck. Everyone wears new clothes and enjoys delicious food like dumplings. It's a time of happiness and reunion.
That's all. Thanks for listening!
答案:Ladies and gentlemen,
Welcome to the Chinese culture tour. Now I'd like to introduce Spring Festival, the most important traditional festival in China. It usually falls in January or February. Before the festival, people clean their houses and put up red decorations. On New Year's Eve, families get together for a big dinner and watch the Spring Festival Gala. During the festival, people visit relatives and friends, giving red envelopes with money to children, hoping for good luck. Everyone wears new clothes and enjoys delicious food like dumplings. It's a time of happiness and reunion.
That's all. Thanks for listening!