B Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and make sure you do not waste this excellent chance to learn?
Be active at school. Don't say things are difficult or boring. Be interested in school life and your school subjects. Join in lots of activities. Put up your hands quickly in class. Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school.
Keep fit. If you do not eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and do not have enough sleep, you will be sleepy in class. Do sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem. Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. (A) You can not accomplish the race, if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don't let small problems seem very big and important. Don't forget to ask for help. You are young. No one thinks you must do everything quite well!
(B) Don't waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play a sport, get together with friends in the park to relax, learn the piano, or do some volunteer work. If you don't want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help your mother with housework.
Do as I say, and have a happy school life!
1. 根據(jù)短文內(nèi)容完成句子 Having ______, having enough ______ and ______ can keep you fit and energetic.
2. How many ways to have a good school life are mentioned in the passage?
3. 從文中找出“It's a waste of time unless you are working at school.”的同義句。
4. 將畫線句子(A)翻譯成漢語。
5. 在(B)處填入適當(dāng)?shù)木渥印?br>
答案:1. a good breakfast; sleep; doing sports
解析:根據(jù)“Keep fit.”部分可知,吃好早餐、充足睡眠和每天做運(yùn)動(dòng)能保持健康和精力充沛。
2. Four.
解析:文中提到了“Be active at school.”“Keep fit.”“Face the problem.”以及周末的活動(dòng)建議,共四種方式。
3. If you are not working, you are wasting your time at school.
解析:“It's a waste of time unless you are working at school.”意為“除非你在學(xué)校學(xué)習(xí),否則就是浪費(fèi)時(shí)間”,與文中“If you are not working, you are wasting your time at school.”意思相同。
4. 如果你一直休息,你就不能完成比賽。
解析:“accomplish the race”意為“完成比賽”,“if you rest all the time”是條件狀語從句,翻譯時(shí)注意語序。
5. Plan your weekends well.
解析:(B)處后文講了周末可以做的各種事情,所以此處應(yīng)是建議好好規(guī)劃周末,“Plan your weekends well.”符合語境。
八、寫作 Mary 在學(xué)校參加了 Buddy Club (交友俱樂部) 后改變了很多。請你根據(jù)表格提示寫一篇詞數(shù)為 80 左右的短文,介紹她的變化。
PastNowPersonalitiesshy, quiet, get nervous easilbrave, outgoingHobbiesreadingreading, singingAbilitiesgood at dancing, singing
答案:Mary has changed a lot since she joined the Buddy Club at school. In the past, she was shy and quiet, and she got nervous easily. Her only hobby was reading. Now, she has become brave and outgoing. She not only still likes reading but also starts singing. Besides, she is good at dancing and singing now. The Buddy Club really helps her a lot.