欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 新課堂學(xué)習(xí)與探究八年級(jí)英語(yǔ)人教版 > 第34頁(yè)解析答案
新課堂學(xué)習(xí)與探究八年級(jí)英語(yǔ)人教版

新課堂學(xué)習(xí)與探究八年級(jí)英語(yǔ)人教版

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)新課堂學(xué)習(xí)與探究八年級(jí)英語(yǔ)人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

三、閱讀理解
A
Hi, my name is Mike. I like to make friends. Victor is one of my best friends. He is as outgoing as me. We became friends when I was ten years old. We both like sports very much. We play tennis three times a week and play basketball twice a week.
Hello, I'm Monica. I'm a little quiet. My best friend is Grace. She is different from me. She is very outgoing and funny. She likes going to the parties and dancing a lot. She likes swing dance.
Hi, I'm Tara. My best friend is Lisa. She is very outgoing and friendly. I'm similar to her. We became friends three years ago. Lisa is also hard-working. She studies better than me. She always helps me with my maths.
Hi, I'm Eric. Ben is my best friend. He is two years older than me. He is quiet. He is good at drawing. He joined an art club a week ago. I'm different from him. I'm outgoing. I like singing and swimming.
()1. From the above information, we know Lisa
C
.
A. likes swing dance best
B. plays basketball twice a week
C. is good at maths
D. is quiet and friendly
答案:C
解析:根據(jù)Tara的描述“She always helps me with my maths.”可知Lisa擅長(zhǎng)數(shù)學(xué),選C。A是Grace喜歡的,B是Mike和Victor做的,D中quiet不符合Lisa的描述(outgoing)。
(
D
)2. ______ are quiet according to the above information.
A. Mike and Monica
B. Eric and Ben
C. Victor and Ben
D. Monica and Ben
答案:D
解析:Monica說(shuō)“I'm a little quiet.”,Eric說(shuō)“Ben is my best friend. He is quiet.”,所以Monica和Ben是安靜的,選D。
(
C
)3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Eric is a quiet boy.
B. Tara is different from Lisa.
C. Mike and Victor play tennis three times a week.
D. Grace doesn't like going to the parties and dancing.
答案:C
解析:A選項(xiàng)Eric說(shuō)自己outgoing,不是quiet;B選項(xiàng)Tara說(shuō)“I'm similar to her (Lisa)”;C選項(xiàng)Mike說(shuō)“We play tennis three times a week”,正確;D選項(xiàng)Grace喜歡去派對(duì)和跳舞,所以選C。
B
Everyone needs friends to share their feelings and spend some good time with in life. I am lucky to have such a friend in my life. When it is sharing my feelings, my good and bad times and sometimes even my clothes, I just enjoy everything with him. His name is Rishi.
Meeting my best friend at school
When I was in Class 7, Rishi joined our school and our class. His parents have moved to our city and here he was the first time to be in a new city, new school, new class and new people are everywhere. My teacher made him sit with me in the class. He was a bit shy at first, but by the end of the day, we both felt comfortable with each other.
Our friendship
Our friendship slowly became the talk of the class and gradually (逐漸地) we became best friends. Even our teachers and parents came to know about it. In fact, we helped each other with class notes and homework if one of us could not attend the school because of any reasons.
Besides studies, we both have a common interest in table tennis. We both joined a club and used to go for practice together in the evenings. The only difference in our habits was that I was right-handed, while he was a left-handed person. We both won many competitions. This made our parents as well as school teachers very proud (自豪的) of us.
My friend, my strength (力量)
In my times of need, my best friend gives me the strength all the time. He not only helped me solve the problems, but also encouraged me to develop little by little. I am glad to have such a friend in my life.
( )4. What can we know from the underlined sentences in Paragraph 1?
A. The writer invites Rishi to his home.
B. The writer and Rishi are close friends.
C. Rishi can help the writer do everything.
D. Rishi will live with the writer from now on (從現(xiàn)在開(kāi)始).
答案:B
解析:畫(huà)線句說(shuō)分享感受、時(shí)光甚至衣服,享受和他在一起的一切,表明兩人是親密的朋友,選B。A、C、D在文中未提及。
(
C
)5. When did the writer and Rishi help each other with class notes?
A. When one didn't listen carefully.
B. When one had other things to do.
C. When one couldn't come to school.
D. When one became tired or sick.
答案:C
解析:根據(jù)“In fact, we helped each other with class notes and homework if one of us could not attend the school because of any reasons.”可知是當(dāng)其中一人不能來(lái)學(xué)校時(shí),選C。
(
D
)6. What is the best subtitle (小標(biāo)題) of Paragraph 4?
A. Our habits.
B. Our games.
C. Our clubs.
D. Our interests.
答案:D
解析:第四段主要講兩人共同的興趣——乒乓球,以及加入俱樂(lè)部練習(xí)等,所以小標(biāo)題是Our interests,選D。
(
C
)7. How may the writer feel about having such a friend?
A. Kind and excited.
B. Patient and friendly.
C. Happy and proud.
D. Generous (慷慨的) and kind.
答案:C
解析:文中提到“I am lucky to have such a friend”“This made our parents as well as school teachers very proud of us.”以及“I am glad to have such a friend”,可知作者感到開(kāi)心和自豪,選C。