仁愛英語同步練習(xí)冊(cè)九年級(jí)仁愛版廣東專版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)仁愛英語同步練習(xí)冊(cè)九年級(jí)仁愛版廣東專版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
Section C
二、根據(jù)句意及漢語提示完成句子。
1. I'm sorry, but I didn't do it
on purpose
.
2. People are trying to find out what
was the cause of
the fire was.
3. If everything goes
according to
the plan, we'll finish the work on time.
4. I'd like to relax myself for
a period of time
in the countryside.
5. In America, many people
think of
pets __as____ (把……看作為……) the members of their families.
答案:1. on purpose
解析:“故意”對(duì)應(yīng)的英文短語是“on purpose”,在句中作狀語。
2. was the cause of
解析:“……的起因”對(duì)應(yīng)的英文短語是“the cause of”,此處是“what”引導(dǎo)的賓語從句,語序?yàn)殛愂鼍湔Z序,根據(jù)“was”可知從句時(shí)態(tài)為一般過去時(shí),所以填“was the cause of”。
3. according to
解析:“按照”對(duì)應(yīng)的英文短語是“according to”,后接名詞“the plan”。
4. a period of time
解析:“一段時(shí)間”對(duì)應(yīng)的英文短語是“a period of time”,“for a period of time”表示“一段時(shí)間”。
5. think of; as
解析:“把……看作為……”對(duì)應(yīng)的英文短語是“regard...as...”,主語“many people”是復(fù)數(shù),時(shí)態(tài)為一般現(xiàn)在時(shí),所以用動(dòng)詞原形。
三、任務(wù)型閱讀。
“A little kindness goes a long way.” You can hear it in talks all over the world.
In 2000, Hollie Vanderzee created (建立) Bridging People and Places in New York. Its purpose is to bring people together to make a difference in the lives of others, and it helps children, adults and families.
“Kids Helping Kids” is a special part of Bridging People and Places. The program teaches children the importance of volunteering. It makes them feel good about themselves. It also helps them to see that they can be a part of something much bigger than themselves. They can make a difference in somebody's life.
“Kids Helping Kids” provides quilts (被子) for people in New York as well as in other countries. In 2014, kids from one area in New York sent quilts to Africa. They also made other things to send them. 3 these projects will let faraway kids know that kids in other places are thinking about them.
“Kids Helping Kids” also makes teddy bears (泰迪熊) for sick or hurt children. The bears are full of love and kindness. They give them to hospitals, shelters, and some other faraway places.
Volunteers in “Kids Helping Kids” help children that they have never met. They do not receive anything from their work. They know that each quilt they make will help someone. They know that each bear will bring a smile to a face. That's what they want. A little kindness goes a long way.
任務(wù)一: 根據(jù)短文內(nèi)容,回答下列問題。
1. “A little kindness goes a long way.” What does that mean to you?
2. What can kids learn when they are in “Kids Helping Kids” program?
任務(wù)二: 在3處填入一個(gè)適當(dāng)?shù)亩陶Z,使上下文語意連貫。
3. ________
任務(wù)三: 根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。
( ) 4. Who does Bridging People and Places help?
A. Sick people.
B. Hurt people.
C. Children, adults, and families.
D. All of the above.
( ) 5. What can the volunteers in “Kids Helping Kids” get?
A. Some quilts.
B. Some bears.
C. Some smiles.
D. Some money.
答案:任務(wù)一:
1. It means even a small act of kindness can have a great influence on others. (答案不唯一,合理即可)
解析:文章主要講述了“Kids Helping Kids”項(xiàng)目通過小的善舉幫助他人,所以這句話的意思是即使是小小的善舉也能對(duì)他人產(chǎn)生很大的影響。
2. They can learn the importance of volunteering, feel good about themselves, and see that they can be a part of something much bigger than themselves and make a difference in somebody's life.
解析:根據(jù)第三段中“The program teaches children the importance of volunteering. It makes them feel good about themselves. It also helps them to see that they can be a part of something much bigger than themselves. They can make a difference in somebody's life.”可知答案。
任務(wù)二:
3. In this way / Through these projects
解析:前句提到孩子們寄被子和其他東西到非洲,后句說這會(huì)讓遠(yuǎn)方的孩子知道其他地方的孩子在想著他們,所以此處應(yīng)填表示“通過這些項(xiàng)目/用這種方式”的短語,如“In this way”或“Through these projects”。
任務(wù)三:
4. D
5. C
解析:根據(jù)最后一段中“They know that each bear will bring a smile to a face. That's what they want.”可知,志愿者能得到的是微笑,故選C。
Section D
一、根據(jù)句意及漢語提示寫出單詞。
1. My mother works as a teacher in a ______
primary
(小學(xué)教育的) school.
2. —Do you know how many people have joined in that ______
project
(項(xiàng)目)?
—Yes. There are ten.
3. My brother has been in ______
college/university
(大學(xué)) for two years.
4. Our teacher often ______
encourages
(鼓勵(lì)) us to speak English in class.
5. With the ______
development
(發(fā)展) of industry, our country has become stronger and stronger.
答案:1. primary
解析:“小學(xué)教育的”對(duì)應(yīng)的英文單詞是“primary”,“primary school”表示“小學(xué)”。
2. project
解析:“項(xiàng)目”對(duì)應(yīng)的英文單詞是“project”,that后接可數(shù)名詞單數(shù)形式。
3. college/university
解析:“大學(xué)”對(duì)應(yīng)的英文單詞是“college”或“university”,此處表示泛指,用單數(shù)形式。
4. encourages
解析:“鼓勵(lì)”對(duì)應(yīng)的英文單詞是“encourage”,根據(jù)“often”可知時(shí)態(tài)為一般現(xiàn)在時(shí),主語“Our teacher”是第三人稱單數(shù),所以動(dòng)詞用第三人稱單數(shù)形式“encourages”。
5. development
解析:“發(fā)展”對(duì)應(yīng)的英文單詞是“development”,是不可數(shù)名詞,“with the development of”表示“隨著……的發(fā)展”。