自我提升與評價八年級英語譯林版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習冊自我提升與評價八年級英語譯林版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
六、短文填空(續(xù))
Joining a club or a group to talk to those who like the same things as you do is much (2)e______.
Many people are nervous when (3)t______ to new people. After all,meeting strangers (4)m______ seeing the unknown. And it's human nature to feel a bit displeased about the unknown. Most of the fears about (5)h______ to deal with new people come from doubts about ourselves. We imagine other people are judging us—finding us too tall or too short,too this or too that. But don't forget that they must be feeling the (6)s______ way. Try to accept yourself as you are,and try to make (7)o______ feel at home. You'll all feel more comfortable. Try to be brave even if you don't feel that way when you enter a room (8)f______ of strangers. Walk straight,look directly at other people and smile. If you see someone you'd like to speak to,say something. Don't (9)w______ for the other person to start talking.
Just meeting someone new does not mean that you'll make friends with that person. Friendship is based on the mutual(相互的) liking and “give and take”. It needs our time and (10)e______ to develop friendship.
答案:(2)easier (3)talking (4)means (5)how (6)same (7)others (8)full (9)wait (10)effort
解析:
(2)由“加入俱樂部與同好交談”及首字母“e”可知,這比獨自在家“更容易”交友,填easier。
(3)“talk to new people”(與陌生人交談),when后接動名詞,填talking。
(4)“meeting strangers”(遇見陌生人)與“seeing the unknown”(面對未知)是“意味著”的關系,主語為動名詞短語,謂語用第三人稱單數,填means。
(5)“how to deal with”(如何應對)為固定搭配,填how。
(6)“the same way”(同樣的方式)符合“他們也有相同感受”的語境,填same。
(7)“make others feel at home”(讓別人感到自在),填others。
(8)“a room full of strangers”(滿是陌生人的房間),填full。
(9)“Don't wait for”(不要等待),填wait。
(10)“time and effort”(時間和努力)是發(fā)展友誼的必要條件,填effort。
七、書面表達
某英文網站正在開展以“Friendship”為題的征文活動。請你用英語寫一篇短文投稿,介紹一下你最好的朋友,他/她的性格如何,談談你和朋友之間發(fā)生的一件令你難忘的事,以及你從中學到了什么。
注意:
1. 要點齊全,可適當增加細節(jié);
2. 詞數90左右,開頭已給出,不計入總詞數。
Friendship
Friendship is important to everyone.
答案:Friendship is important to everyone. My best friend is Tom. He is warm-hearted and always helps others. Last year, I failed my math exam and felt sad. Tom spent his weekends helping me review lessons. He explained difficult problems patiently and encouraged me not to give up. With his help, I passed the next exam. From this experience, I learned that true friendship is about supporting each other in hard times. I will cherish our friendship forever.
解析:文章包含要點:介紹朋友Tom(性格熱心助人)、難忘事(幫“我”補習數學)、學到的道理(友誼是困難時的支持)。詞數符合要求,邏輯清晰,細節(jié)恰當。