欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 原創(chuàng)新課堂八年級(jí)英語(yǔ)外研版 > 第17頁(yè)解析答案
原創(chuàng)新課堂八年級(jí)英語(yǔ)外研版

原創(chuàng)新課堂八年級(jí)英語(yǔ)外研版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)原創(chuàng)新課堂八年級(jí)英語(yǔ)外研版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

四、閱讀理解。 熱點(diǎn)速遞 Have you heard of dazi? Have you ever found a dazi? These days, finding a dazi is becoming popular with young Chinese people. A dazi is a person we eat with, study with, exercise with or take a trip with, but we don't know him or her before. The dazi culture is about finding the right person to do the right activity with. Xiaoyue, a young woman from Ningxia, has met many dazi because of her love for basketball and biking. Having a dazi not only gives her company but also helps her enjoy sports more. These dazi relationships are very different from close friendships. As for close friends, we need to stay in close contact. With a dazi, you don't have to do so. Many dazi may not meet again after a trip or a game together. So, many people believe having a dazi makes their social life easier and more comfortable. Finding a dazi shows that young Chinese people want clearer boundaries (界限) in their social relationships. Dazi will not talk or ask a lot about their personal lives. And they hope that these relationships can let them share their hobbies and interests, or that they can help them to improve themselves. Although finding a dazi has many good points, we should be careful and put our safety first. (
B
)1. 新考向開篇方式 How does the writer start the passage? A. By telling a story. B. By asking questions. C. By giving numbers. D. By giving an example. (
C
)2. How might Xiaoyue describe having a dazi? A. Serious. B. Difficult. C. Enjoyable. D. Meaningless. (
C
)3. What does the underlined word "so" in Paragraph 3 refer to? A. Having a social life. B. Playing games together. C. Staying in close contact. D. Talking about personal life. (
D
)4. 新考向標(biāo)題歸納 What's the best title for the passage? A. Some Stories of Dazi B. How We Find a Dazi C. Dazi: Special Close Friends D. Dazi: A New Popular Culture
答案:1. B
解析:文章開頭以"Have you heard of dazi? Have you ever found a dazi?"兩個(gè)問(wèn)句引出話題,所以選B。
2. C
解析:根據(jù)"Having a dazi not only gives her company but also helps her enjoy sports more."可知曉月覺得有搭子是“愉快的”,選C。
3. C
解析:前文提到"As for close friends, we need to stay in close contact. With a dazi, you don't have to do so.","so"指代"stay in close contact",選C。
4. D
解析:文章主要介紹了“搭子”這一新興流行文化,D選項(xiàng)最符合主旨,選D。
五、還原型閱讀。 根據(jù)短文內(nèi)容,從選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。 As the saying goes, "No one is an island." No one can live completely without others. Good communication skills are very important in our daily life. Here are some tips for good international communication. Smile. Smiling is a common language—
B
Make sure you smile and greet others in a friendly way, especially the first time you meet them. Smiling can be a passport to good communication.
C
Make a great effort to do this when you first meet someone new. Then when you meet again, you will easily make that person feel comfortable if you remember his or her name.
A
Talk about weather, sports news or something else that you are both interested in. Be a good listener.
D
One simple way to show you are a good listener is to make eye contact. Keep your promises (諾言). Try not to be late if you set the time to meet others. If you have to change or cancel (取消) your plan, let them know ahead of time.
E
People who know how to communicate with others well are more likely to succeed in their jobs. They will live more happily than others. A. Find a proper topic. B. It can be known everywhere. C. Remember other people's names. D. People will be happy to talk with you if you listen to them. E. People always trust those who keep promises.
答案:1. B
解析:前文說(shuō)微笑是通用語(yǔ)言,“它到處都能被理解”符合語(yǔ)境,選B。
2. C
解析:后文提到"remember his or her name",所以此處是“記住別人的名字”,選C。
3. A
解析:后文講談?wù)摴餐信d趣的話題,所以此處是“找到合適的話題”,選A。
4. D
解析:“如果你聽他們說(shuō),人們會(huì)很樂(lè)意和你交談”,與“做一個(gè)好的傾聽者”銜接,選D。
5. E
解析:前文講遵守諾言,“人們總是信任遵守諾言的人”符合語(yǔ)境,選E。