欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 新課程能力培養(yǎng)九年級(jí)英語人教版 > 第136頁解析答案
新課程能力培養(yǎng)九年級(jí)英語人教版

新課程能力培養(yǎng)九年級(jí)英語人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊新課程能力培養(yǎng)九年級(jí)英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

四、閱讀與表達(dá)(共4小題;41—43小題,每小題2分,44小題4分,滿分10分)
請認(rèn)真閱讀下面短文,根據(jù)短文內(nèi)容回答問題或完成任務(wù)。
Children's lives have changed greatly over the last 40 years. I have four sisters. We used to play board games in the living room, spend days in the street with friends, and ride bikes to tour around the town.
These days, in the UK at least, the nature of childhood has changed greatly. First, families are getting smaller, as more and more families have only one child. It is common for both parents to work outside, and it seems that no one could possibly afford to have more than one child. As a result, today's children spend much of their time alone. Another change is that children today spend a lot of their free time at home, inside. That's because parents worry about real or imagined danger, so they wouldn't let their children play outside by themselves. Finally, the way children play is completely different. Almost every home has at least one computer and many children have a mobile phone. Mobile games have taken the place of board games and other interesting activities of my childhood. However, the fact is that mobile games alone can make people feel lonelier.
Do these changes mean that children today have a less relaxing childhood than I did? I personally believe that they do.
41. How did the writer start the passage?
42. Why don't parents today allow their children to play outside alone?
43. What will happen if children always play mobile games alone?
44. What is your childhood like? Write 30 words or more.
答案:41. By comparing her own childhood with children's lives today.
解析:短文開頭“Children's lives have changed greatly over the last 40 years. I have four sisters. We used to...”通過講述自己過去的童年,引出現(xiàn)在孩子生活的變化,所以是以對比自己童年和現(xiàn)在孩子生活的方式開始的。
42. Because parents worry about real or imagined danger.
解析:根據(jù)文中“That's because parents worry about real or imagined danger, so they wouldn't let their children play outside by themselves.”可知答案。
43. They will feel lonelier.
解析:根據(jù)文中“However, the fact is that mobile games alone can make people feel lonelier.”可知答案。
44. (示例)My childhood was full of outdoor activities. I often played basketball with friends after school and went hiking with my family on weekends. We laughed a lot and enjoyed the beauty of nature together. It was relaxing and happy.
解析:此題為開放性題目,需結(jié)合自身情況,用30詞以上描述自己的童年,內(nèi)容積極合理即可。
五、書面表達(dá)(滿分20分)
45. 根據(jù)要求完成作文。
時(shí)光荏苒,轉(zhuǎn)眼大家已經(jīng)步入九年級(jí)?;叵脒^去兩年的初中生活,你是否改變了許多?請你根據(jù)提示,寫一篇英語短文,介紹自己的變化。
提示:
1. What did you use to be like?
2. What are you like now?
3. How do you feel about these changes?
要求:
1. 包括以上內(nèi)容要點(diǎn);
2. 詞數(shù):80—100。
答案:(示例)
Time flies! It has been two years since I entered junior high school. I have changed a lot.
I used to be shy and quiet. I was afraid to speak in front of others and often stayed alone. But now, I am more outgoing. I actively take part in class discussions and make many friends. I used to hate sports, but now I like playing basketball with my classmates after school.
These changes make me feel confident and happy. I believe I will become better in the future.
解析:作文需包含過去的樣子、現(xiàn)在的樣子以及對變化的感受。示例中先點(diǎn)明時(shí)間飛逝和自己變化大,接著描述過去害羞安靜、害怕在人前說話、討厭運(yùn)動(dòng),現(xiàn)在外向、積極參與課堂討論、交了很多朋友、喜歡打籃球,最后表達(dá)對變化的積極感受,符合要求,詞數(shù)也在80 - 100之間。