欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版 > 第37頁解析答案
仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版

仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

Ⅴ. 閱讀理解
(A)
Scientists are trying to make deserts into good land again. They want to bring water to the deserts so that people can live there and grow food. While they are learning a lot about the deserts, more and more good land is becoming deserts. Scientists may not be able to change the deserts in a short time because humans are doing bad things to the earth.
Some places on the earth don't get much rain. But they still don't become deserts. This is because some green plants are growing there. Small green plants and grass are very helpful to dry places. Plants don't let the hot sun make the earth even drier. Plants don't let the wind blow the earth away. When a little bit of rain falls, the plants hold the water. Without plants, land would become a desert much more easily.
根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。
( ) 1. Why does good land become deserts?
A. Because some places don't get very much rain.
B. Because plants don't let the hot sun make the earth even drier.
C. Because people don't protect the environment well.
D. Because scientists haven't learned enough about the deserts.
( ) 2. Which of the following is NOT true?
A. People are doing something bad to the earth.
B. Planting grass is also helpful to the deserts.
C. Bringing water to the deserts can help people grow food there.
D. Everyone is sure that scientists can change the deserts into good land now.
( ) 3. What does the underlined word "hold" mean in Chinese?
A. 舉行 B. 保留 C. 拿著 D. 支撐
( ) 4. Why are green plants and grass helpful?
A. They can hold the water.
B. They can stop the wind from blowing the earth away.
C. They can keep the earth wet.
D. All of the above.
( ) 5. The best title for this passage is ____.
A. The Desert Problem
B. People Make Deserts
C. Green Plants and Grass
D. The Desert, the Tree and the Water

答案:1. C
   解析:根據(jù)第一段最后一句“Scientists may not be able to change the deserts in a short time because humans are doing bad things to the earth.”可知,優(yōu)質(zhì)土地變成沙漠是因為人類沒有保護(hù)好環(huán)境,C選項正確。
2. D
   解析:A選項,由第一段可知人類對地球做了壞事,正確;B選項,第二段提到小綠植和草對干旱地區(qū)有幫助,種草對沙漠有幫助,正確;C選項,第一段提到“bring water to the deserts so that people can live there and grow food”,正確;D選項,第一段說科學(xué)家短期內(nèi)可能無法改變沙漠,并非“所有人都確定科學(xué)家現(xiàn)在能把沙漠變成良田”,錯誤。
3. B
   解析:根據(jù)“When a little bit of rain falls, the plants hold the water.”(當(dāng)有一點雨水落下時,植物____水),結(jié)合語境,植物是“保留”水分,所以“hold”意為“保留”,選B。
4. D
   解析:第二段提到“Plants don't let the hot sun make the earth even drier. Plants don't let the wind blow the earth away. When a little bit of rain falls, the plants hold the water.”,即植物能保留水分、阻止風(fēng)把土吹走、保持土壤濕潤,A、B、C都正確,所以選D。
5. A
   解析:文章圍繞沙漠化問題展開,介紹了沙漠化的原因、植物的作用等,“The Desert Problem”(沙漠問題)能概括主旨,選A。