欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版 > 第44頁解析答案
仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版

仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊仁愛英語基礎(chǔ)訓(xùn)練九年級上冊仁愛版云南專版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

Ⅴ. 閱讀理解。
(A)
Many power plants(工廠) burn coal to heat the water. Coal is a main cause of air pollution. Another kind of way of making electricity is clean. That is geothermal (地?zé)? energy. Geothermal energy is a kind of natural heat from the inside (內(nèi)部) of the earth. Much of the earth's heat comes from its inside.
Making electricity at a geothermal power plant is easier. Most of them use hot water. The power plant usually gets the hot water under the earth's surface of one or two miles through the earth's rocks. There are different kinds of geothermal power plants. One kind is that the power plant has to get the hot water from the inside of the earth by itself. Most geothermal power plants in use are this type. Another kind is that the steam rises out of the ground all by itself. The geothermal power plants have been making electricity for California since 1960.
In 2009, seven U.S. places had geothermal power plants making electricity. In California and Nevada, there are fifty plants found. The United States leads(引領(lǐng)) the world in making electricity from geothermal energy. Although only several power plants use the way to make electricity, scientists are looking for ways to make better use of the earth's geothermal energy. We hope in the future more and more homes will be able to use this clean renewable energy source.
根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。
( )1. What is a main cause of air pollution?
A. Coal.
B. Cars.
C. Oil.
D. Power plants.
( )2. Where is geothermal energy from?
A. The surface of the earth.
B. Inside the earth.
C. Under the sun.
D. Outside the earth.
( )3. How many kinds of geothermal power plants are mentioned in the passage?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
( )4. When did the geothermal power plants begin to make electricity in California?
A. In the 1960s.
B. In 2009.
C. From 1960 to 2009.
D. In 1960.
( )5. Which country is No. 1 in the world to make electricity from geothermal energy?
A. China.
B. England.
C. America.
D. Japan.


答案:1. A
解析:根據(jù)第一段“Coal is a main cause of air pollution.”可知。
2. B
解析:根據(jù)第一段“Geothermal energy is a kind of natural heat from the inside of the earth.”可知。
3. B
解析:第二段提到“One kind... Another kind...”,共兩種。
4. D
解析:根據(jù)第二段“The geothermal power plants have been making electricity for California since 1960.”可知是1960年開始。
5. C
解析:根據(jù)第三段“The United States leads the world in making electricity from geothermal energy.”可知。
(B)
Air pollution is mainly caused by factories, power stations and cars. The chemicals in the smoke from power stations can cause much damage(毀壞). They can travel hundreds of miles in the wind before falling to the ground in the rain. And this “chemical rain” slowly destroys trees in the forests and makes fish die in the lakes. In Germany, it destroyed about 50% of the country's trees in 1986.
Time and time again there a lot of serious accidents polluted the air. In 1986, a serious accident happened at a nuclear power station in Russia. A cloud of radiation(放射線) flew across the whole Europe. It is said that 25,000 people died in Russia because of illness caused by this accident.
In 1984, there happened a serious accident at an Indian factory and a cloud of dangerous gas covered the town of Bhopal. More than 2,500 people were killed that night, and hundreds of people got injured(受傷的). A large number of the injured lost their sight.
根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。
( )1. Air pollution comes from ______.
A. factories
B. power stations
C. cars
D. all of the above
( )2. According to the passage, which sentence is RIGHT?
A. Chemicals in the smoke from power stations can't travel far in the wind.
B. “Chemical rain” is good for the trees.
C. Chemicals in the smoke from power stations are very safe.
D. “Chemical rain” is bad for our environment.
( )3. In Germany, how many trees had been damaged by the year 1986?
A. About a quarter.
B. About a half.
C. About three quarters.
D. About a third.
( )4. What was the result of the accident that happened in Russia in 1986?
A. Over 2,500 people were killed.
B. Many people couldn't walk.
C. Many people lost their sight.
D. Compared(比較) with the accident in India, more people died.
( )5. From the underlined sentence “A large number of the injured lost their sight.” we can know ______.
A. the gas covering the town of Bhopal at that time was poisonous(有毒的)
B. gradually the injuring could see everything
C. many of the injured couldn't see anything any more
D. Both A and C


答案:1. D  由第一句 Air pollution is mainly caused by factories, power stations and cars.可知,空氣污染源于工廠、電站和汽車。故選 D。
2. D  由第一段 And this “chemical rain” slowly destroys trees in the forests and makes fish die in the lakes.可知,D項(xiàng)正確。故選 D。
3. B  a quarter意為“四分之一”;a half意為“一半”;three quarters意為“四分之三”;a third意為“三分之一”。由第一段 In Germany, it destroyed about 50% of the country's trees in 1986.可知,B項(xiàng)正確。故選 B。
4. D  A、C兩項(xiàng)為印度空氣污染所造成的損害。B項(xiàng)本文未提及。從文中的數(shù)字不難看出在事故中俄羅斯的死亡人數(shù)比印度的多。故選 D。
5. D  lose one's sight 意為“失明”,C項(xiàng)正確;人們接觸到這種有害氣體導(dǎo)致失明,證明這種氣體有毒,A項(xiàng)也正確。故選 D。