欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版 > 第10頁(yè)解析答案
2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版

2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語(yǔ)必修第一冊(cè)譯林版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

B
Exams are brain-burning. The silence of the hall; the beating of the clock; the watchful eye of the teacher; the proud expression of the person sitting at the neighbouring desk who has finished 15 minutes early. It therefore seems hardly surprising that those who feel anxious about taking tests do worse than those who do not. But different from the existing point of view, the recent study published in Psychological Science by Maria Theobald suggests it is the pressure of revision that affects your exam performance.
To test this idea, Dr Theobald worked with 309 German medical students who were preparing for their final exam, the most important that they take. During the 100 days before the real exam, these students used an online digital-learning app which presented them with old exam questions and recorded their performance. And 40 days before the real exam, they also took a mock (模擬) exam. Their levels of anxiety were also recorded and assessed (評(píng)定), every day for 40 days before the real exam.
What Dr Theobald found was not what she expected. Anxiety on the day of the test did not predict exam performance at all. What did predict it was the level of knowledge a student showed in the mock exam and the earlier practices. Those who performed well in these also did well in the real test, no matter how anxious they were on the day.
It turned out that what really affected students were high levels of anxiety during the weeks before the exam took place. The greater the student's anxiety in the days before the exam, the lower his or her knowledge gain was during that period. To reduce this anxiety, she gives some advice for students to consider as they revise. First, they can raise their belief in their own abilities by reminding themselves of just how much they know. Second, they can diminish the importance of the test by reminding themselves that, while it is important, it is not a life or death situation. It really isn't.
1. What can we infer from Paragraph 2?
A. More people tend to dream big.
B. Language can change over time.
C. Human imagination knows no limits.
D. The meaning of a word matters most.
2. What does the underlined part "gained traction" in Paragraph 4 mean?
A. Got popular.
B. Became clear.
C. Remained important.
D. Looked new.
3. What does Dua Lipa's experience suggest?
A. She is proud of her confidence.
B. She enjoys every moment on stage.
C. She credited her success to manifesting.
D. She believed 2024 was a lucky year for singers.
4. What is Dr Sander van der Linden's attitude towards manifesting?
A. Doubtful.
B. Hopeful.
C. Unconcerned.
D. Surprised.
答案:1. (注:第1-4題題干與原文B篇內(nèi)容不匹配,原文B篇圍繞考試焦慮展開,題干1-4涉及“manifesting”等無(wú)關(guān)內(nèi)容,可能為題目錯(cuò)位。若按原文B篇內(nèi)容,無(wú)對(duì)應(yīng)題干,此處暫按題干與原文不匹配處理,無(wú)法準(zhǔn)確作答。)
2. (同上,題干與原文不匹配。)
3. (同上,題干與原文不匹配。)
4. (同上,題干與原文不匹配。)
5. What influences exam results based on the existing view?
A. Exam levels.
B. Exam schedule.
C. Pressure of the exam hall.
D. High expectations from teachers.
6. How did Dr Theobald carry out the study?
A. By interviewing students.
B. By collecting the former data.
C. By referring to experts' advice.
D. By tracking students' performance.
7. What probably mean the underlined word "diminish" in the last paragraph?
A. Reduce.
B. Affect.
C. Realize.
D. Understand.
8. Which of the following is the suitable title for the text?
A. Never Too Late to Revise
B. Never Put Off Revision till Tomorrow
C. Anxiety in Revision, Failure in Exam
D. The More Pressure, The Better Results
答案:5. C
解析:根據(jù)第一段“existing point of view... those who feel anxious about taking tests do worse than those who do not”及常識(shí),傳統(tǒng)觀點(diǎn)認(rèn)為考場(chǎng)的壓力(如焦慮)影響考試結(jié)果,C選項(xiàng)“Pressure of the exam hall”符合,故選C。
6. D
解析:根據(jù)第二段“these students used an online digital-learning app... recorded their performance... took a mock exam... Their levels of anxiety were also recorded and assessed...”可知,Dr Theobald通過(guò)跟蹤學(xué)生的表現(xiàn)(包括練習(xí)、模擬考、焦慮水平)進(jìn)行研究,D選項(xiàng)正確。A“采訪”、B“收集以前的數(shù)據(jù)”、C“參考專家建議”均未提及,故選D。
7. A
解析:根據(jù)最后一段“by reminding themselves that, while it is important, it is not a life or death situation”可知,是“降低”考試的重要性,“diminish”意為“減少,降低”,A選項(xiàng)“Reduce”正確,故選A。
8. C
解析:文章主要說(shuō)明傳統(tǒng)觀點(diǎn)認(rèn)為考試當(dāng)天焦慮影響成績(jī),而研究發(fā)現(xiàn)復(fù)習(xí)期間的焦慮才是關(guān)鍵,會(huì)導(dǎo)致知識(shí)獲取減少,C選項(xiàng)“Anxiety in Revision, Failure in Exam”(復(fù)習(xí)時(shí)焦慮,考試易失?。┓现髦?。A、B選項(xiàng)與焦慮無(wú)關(guān);D選項(xiàng)與文意相反,故選C。