欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版 > 第54頁解析答案
2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版

2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)
閱讀下面短文,從短文后的選項中選出可以填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
Clownfish like to live in coral reefs, but they don't spend their whole lives there. In the first few months after they are born, they "wander" in the open sea. When the baby clownfish grow big enough to swim, they hurry home. They can't see the reef, however. 16.
E

But humans—and their ships, speedboats, energy exploration platforms and even surfing—have made the ocean an unbearably noisy place. 17.
D
In the case of baby clownfish, they make them unable to find their way home.
18.
A
There are still many other sea animals depending on their ability to hear for their survival. They use sounds to sense their environment and to communicate. Dolphins call one another by unique names. Tuna fish. Whales sing.
19.
F
Many sea animals swim away from the noises. 20. _______
C
But slow-moving animals like sea cucumbers (海參) are left helpless. In some places, human-made noises are everywhere. Animals have to permanently move away from these noises to quieter places. They are then forced to compete with others for the same pools of resources. Over time, their populations start to become smaller.
Luckily, the noise is a controllable pollutant. "We know exactly what causes the noise, we know where it is and we know how to stop it," said Steve Simpson, a biologist in England. 21. _______ Wind-powered boats have been developed. Shipping routes can also be moved away from certain areas. Researchers are calling for stricter rules. "We have noise standards for cars and trucks," said Carlos Duarte, another biologist. "Why should we not have them for ships?"
A. Clownfish are not the only ones to suffer.
B. They stress the protection of privacy.
C. They are ignored but independent.
D. These noises are often louder than the natural ones.
E. Instead, they depend on the small noises that a reef lets out.
F. Whales, for example, can learn to avoid busy shipping routes.
G. Actually, the ocean has always been home to many clownfish.
答案:16. E
解析:前文提到小丑魚長大后要回家,但它們看不見珊瑚礁,E選項“Instead, they depend on the small noises that a reef lets out.”(相反,它們依靠珊瑚礁發(fā)出的小聲音)解釋了它們?nèi)绾握业交丶业穆罚薪由衔?,符合語境。
17. D
解析:前文說人類活動使海洋變得非常嘈雜,D選項“These noises are often louder than the natural ones.”(這些噪音通常比自然噪音更大)進一步說明噪音的程度,且與后文“they make them unable to find their way home”(它們使小丑魚無法找到回家的路)銜接,說明噪音的影響。
18. A
解析:后文提到“還有許多其他海洋動物依靠聽覺生存”,A選項“Clownfish are not the only ones to suffer.”(小丑魚不是唯一受苦的)引出其他動物,承上啟下。
19. F
解析:前文說海豚、金槍魚、鯨魚等利用聲音交流,F(xiàn)選項“Whales, for example, can learn to avoid busy shipping routes.”(例如,鯨魚可以學(xué)會避開繁忙的航運路線)舉例說明海洋動物對聲音的利用,符合語境。
20. C
解析:前文說“許多海洋動物會逃離噪音”,后文說“但行動緩慢的動物如海參則無助”,C選項“ They are ignored but independent.”(它們被忽視但獨立)與上下文邏輯不符,可能是題目選項錯誤或原答案有誤。若按照邏輯,此處應(yīng)說逃離噪音的動物的情況,F(xiàn)選項已用過,暫以原答案C為準(zhǔn)。