欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版 > 第38頁解析答案
2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版

2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊2025年高考新方案江蘇人民出版社高中英語必修第一冊譯林版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

閱讀理解 B
Some blind people can be trained to move by echolocation (回聲定位). This involves them sending out a sound that reflects off objects near them, with the echoes giving information about their surroundings. Inspired by this ability, Howe Zhu at the University of Technology Sydney in Australia and his colleagues wanted to create smart glasses that similarly inform people about what objects are close to them.
The researchers first took a pair of augmented-reality (增強現(xiàn)實) glasses with two front-facing cameras and built-in speakers. They then designed a smartphone app to process the pictures photographed by the glasses to recognize four objects: a bowl, a cup, book and bottle. The team programmed certain sounds to play from the speakers as the wearer searched for the objects in the room. Each object had a unique sound given to it. For example, when a book came into view, the wearer heard a page turning sound.
To test the glasses, the team selected seven people with different degrees of eyesight impairment and seven sighted people with their eyes covered. They were all seated at a table with the four objects arranged on top. Then, they were asked to pick up one of the objects. In the test, the researchers found that the people who were either blind or had poor eyesight were able to do so correctly 81 percent of the time, compared with a 73 percent success rate for the sighted. "For a sighted person whose eyes were covered, you're taking away a sense," says Zhu, "Therefore, it would take them longer to adapt to being blind and using the glasses," he says.
The test also found that people who were blind or had poor eyesight experienced no extra cognitive (認知的) difficulty while using the glasses, which suggested that the glasses were relatively easy to adapt to.
The researchers now hope to develop this technology to recognize more objects and to allow people to use it while they are walking around.
5. Why does the author mention echolocation in Paragraph 1?
A. To question the function of this ability.
B. To express the concern for its application.
C. To present the difficulties faced by the blind.
D. To explain the inspiration for the new invention.
答案:D
解析:第一段提到“一些盲人通過回聲定位移動”,接著指出“受此能力啟發(fā),研究人員想創(chuàng)造智能眼鏡”。所以提及回聲定位是為了解釋新發(fā)明(智能眼鏡)的靈感來源,D選項正確。A選項“質(zhì)疑能力功能”、B選項“表達應(yīng)用擔(dān)憂”、C選項“展示盲人困難”均非目的,故選D。
7. What does the underlined word "impairment" mean in Paragraph 3?
A. Damage.
B. Recovery.
C. Protection.
D. Advantage.
答案:A
解析:第三段提到“seven people with different degrees of eyesight impairment”與“seven sighted people with their eyes covered”對比,“sighted”指有視力的,故“impairment”應(yīng)指視力損傷,A選項“Damage(損害)”符合。B選項“Recovery(恢復(fù))”、C選項“Protection(保護)”、D選項“Advantage(優(yōu)勢)”均不符,故選A。
Dear Seth,
You are only three years old, and at this point in your life you are not able to understand this letter. But some day when you 9
B
, I hope you will find something 10
A
in what I am going to share with you.
Life can be 11
C
. There will be people in your life who won't be very nice. They'll 12
D
you because you are different, or for no good reason. You will also face heartbreak or might be 13
B
by those you love. I hope you don't have to face these too much. But such things 14
A
.
Be open to life anyway. Be open to new things, new experiences and new people. You will 15
C
many times, but if you allow that to stop you from trying, you will 16
D
many chances. Do remember failure is a stepping stone to success.
You will meet many people who will try to do 17
A
than you, in school, in college, and at work. They'll try to have nicer cars, bigger houses, nicer clothes, and so on. To you, life is a 18
C
. However, I believe life is a 19
C
. If you always try your best to 20
C
others, you are wasting your life. Learn to enjoy your life instead and you will make it a journey of 21
D
.
Finally, know that I love you and always will. You are 22
C
a really wonderful journey, and I will always be there for you.
Love,
Dad
答案:9. B
解析:根據(jù)上文“You are only three years old... not able to understand this letter”可知,此處指“當(dāng)你長大后”,B選項“grow up(長大)”符合語境。A選項“cheer up(振作)”、C選項“show up(出現(xiàn))”、D選項“bring up(撫養(yǎng))”均不符,故選B。
10. A
解析:父親希望兒子長大后能從信中發(fā)現(xiàn)有價值的東西,A選項“valuable(有價值的)”正確。B選項“balanced(平衡的)”、C選項“normal(正常的)”、D選項“novel(新奇的)”不如“valuable”貼合父親寫信的初衷,故選A。
11. C
解析:下文提到“生活中會有不友善的人”“你會心碎”,說明生活可能不友善,C選項“unkind(不友善的)”符合。A選項“flexible(靈活的)”、B選項“l(fā)imited(有限的)”、D選項“equal(平等的)”均與下文內(nèi)容不符,故選C。
12. D
解析:因為你與眾不同,他們會嘲笑你,D選項“l(fā)augh at(嘲笑)”符合語境。A選項“run after(追趕)”、B選項“l(fā)ook at(看)”、C選項“l(fā)ook after(照顧)”均不符,故選D。
13. B
解析:你可能會被所愛之人傷害,B選項“hurt(傷害)”與“heartbreak(心碎)”并列,符合語境。A選項“viewed(看待)”、C選項“found(發(fā)現(xiàn))”、D選項“accepted(接受)”均不符,故選B。
14. A
解析:父親希望兒子少經(jīng)歷這些事,但這樣的事總會發(fā)生,A選項“happen(發(fā)生)”正確。B選項“work(工作)”、C選項“matter(重要)”、D選項“disappear(消失)”均不符,故選A。
15. C
解析:根據(jù)下文“failure is a stepping stone to success”可知,此處指“你會失敗很多次”,C選項“fail(失?。狈?。A選項“escape(逃跑)”、B選項“prepare(準備)”、D選項“seek(尋找)”均不符,故選C。
16. D
解析:如果讓失敗阻止你嘗試,你會錯過很多機會,D選項“miss(錯過)”正確。A選項“meet(遇見)”、B選項“enjoy(享受)”、C選項“take(拿走)”均不符,故選D。
17. A
解析:下文提到“更好的車、更大的房子”,說明他們試圖比你做得更好,A選項“better(更好)”符合。B選項“earlier(更早)”、C選項“l(fā)ess(更少)”、D選項“faster(更快)”均不符,故選A。
18. C
解析:根據(jù)下文“you will make it a journey of...”可知,父親認為生活是一場旅程,C選項“journey(旅程)”正確。A選項“course(課程)”、B選項“dream(夢想)”、D選項“challenge(挑戰(zhàn))”均不符,故選C。
19. C
解析:結(jié)合上文“l(fā)ife is a journey”,此處再次強調(diào)生活是旅程,C選項“journey”正確。A選項“change(改變)”、B選項“follow(跟隨)”、D選項“challenge(挑戰(zhàn))”均不符,故選C。
20. C
解析:如果你總是盡力打敗別人,就是在浪費生命,C選項“beat(打?。狈险Z境。A選項“change(改變)”、B選項“follow(跟隨)”、D選項“pardon(原諒)”均不符,故選C。
21. D
解析:學(xué)會享受生活,讓它成為幸福的旅程,D選項“happiness(幸福)”正確。A選項“regret(遺憾)”、B選項“patience(耐心)”、C選項“quietness(安靜)”均不符,故選D。
22. C
解析:你正在開始一段美妙的旅程,C選項“starting(開始)”正確。A選項“forming(形成)”、B選項“acquiring(獲得)”、D選項“recognizing(認出)”均不符,故選C。