欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版 > 第15頁解析答案
單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版

單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

七、語法填空(共10小題,計(jì)10分) I arrived in Hangzhou yesterday with my family. It was sunny and hot, so we decided 1
to go
(go) to the West Lake in our hotel. It was so beautiful! For lunch, we had 2
something
(anything) very special—West Lake Fish in Vinegar Gravy. It was a kind of local food. It was delicious! In the afternoon, we took the subway to 3
an
old town. There were a lot of old 4
buildings
(build) there. We 5
saw
(see) the houses of the Chinese traders from 100 years ago. I wonder what people's life was like here in the past. I really enjoyed 6
walking
(walk) around the town. The next day, my family and I went to Suzhou by train. But on the way to Suzhou, it started raining. When we got there, it was raining really 7
heavily
(heavy). We didn't have an umbrella, 8
so
we were wet and cold. It was terrible! And because 9
of
the bad weather, we didn't go out. We just 10
stayed
(stay) at the hotel and read books. 1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______ 6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:1. to go
解析:decide to do sth. 是固定搭配,意為“決定做某事”,所以此處填to go。
2. something
解析:anything常用于否定句和疑問句中,something常用于肯定句中,本句是肯定句,所以填something。
3. an
解析:old是以元音音素開頭的單詞,此處表示“一個(gè)老城鎮(zhèn)”,所以用不定冠詞an。
4. buildings
解析:a lot of后接可數(shù)名詞復(fù)數(shù)或不可數(shù)名詞,build的名詞形式是building,為可數(shù)名詞,所以填buildings。
5. saw
解析:文章整體時(shí)態(tài)是一般過去時(shí),see的過去式是saw,所以填saw。
6. walking
解析:enjoy doing sth. 是固定搭配,意為“喜歡做某事”,所以填walking。
7. heavily
解析:此處修飾動(dòng)詞raining,要用副詞,heavy的副詞形式是heavily,所以填heavily。
8. so
解析:“我們沒有傘”和“我們又濕又冷”之間是因果關(guān)系,前因后果,所以用so連接。
9. of
解析:because of是固定短語,意為“因?yàn)椤保蠼用~、代詞或動(dòng)名詞,所以填of。
10. stayed
解析:文章整體時(shí)態(tài)是一般過去時(shí),stay的過去式是stayed,所以填stayed。
八、閱讀還原(共5小題,計(jì)5分) 根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。 National Day is coming. On this vacation, you can do what you like. You'll enjoy yourself with the help of the following advice. ★Take exercise. After studying hard for months, you must be bored and tired. 1
D
All kinds of exercise are good for your health. ★L(fēng)earn some basic life skills. You will live an independent (獨(dú)立的) life one day. 2
G
Skills like washing clothes and cooking can help you in daily life. At the same time, you should share housework with your parents to express thanks to them. ★Go travelling. The world is like a book and those who don't travel only read one page. Travelling is so interesting. Have you ever made your own plan? If not, do it at once. 3
E
You will also make a lot of friends. ★ 4
B
Family members are very important in your life. They give you love, care and support all the time. Don't forget to spend time talking with them. You can talk about dreams, hobbies or anything you like. 5
C
As long as you follow the suggestions mentioned above, you will have a wonderful holiday! A. What would you like to do on vacation? B. Enjoy the time with your family members. C. And you will find it great to stay with them. D. Taking exercise is the best way to get relaxed again. E. On the trip, you will know more about the world. F. Spend more time hanging out with your best friends. G. So, you should learn some necessary and useful basic life skills.
答案:1. D
解析:本段主題是“Take exercise”,D選項(xiàng)“Taking exercise is the best way to get relaxed again.”(鍛煉是再次放松的最好方式。)與鍛煉主題相關(guān),且承接上文“After studying hard for months, you must be bored and tired.”,說明鍛煉的作用,符合語境。
2. G
解析:本段主題是“Learn some basic life skills”,G選項(xiàng)“So, you should learn some necessary and useful basic life skills.”(所以,你應(yīng)該學(xué)習(xí)一些必要且有用的基本生活技能。)與主題呼應(yīng),承接上文“You will live an independent life one day.”,說明學(xué)習(xí)生活技能的必要性,符合語境。
3. E
解析:本段主題是“Go travelling”,E選項(xiàng)“On the trip, you will know more about the world.”(在旅途中,你會(huì)更多地了解這個(gè)世界。)與旅行主題相關(guān),承接上文“Travelling is so interesting.”,說明旅行的好處,符合語境。
4. B
解析:空后內(nèi)容“Family members are very important in your life...”講的是家庭成員的重要性,B選項(xiàng)“Enjoy the time with your family members.”(享受和家人在一起的時(shí)光。)能概括該段內(nèi)容,作為主題句,符合語境。
5. C
解析:上文提到“Don't forget to spend time talking with them.”,C選項(xiàng)“And you will find it great to stay with them.”(并且你會(huì)發(fā)現(xiàn)和他們在一起很棒。)承接上文,說明和家人交流的感受,符合語境。