單元自測試卷八年級(jí)英語下學(xué)期人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)單元自測試卷八年級(jí)英語下學(xué)期人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
八、閱讀表達(dá)(共5小題,計(jì)10分)
Twenty years ago in Costa Rica, three girls found a baby sloth (樹懶) on a road. The little animal's mother was killed by a car. These girls took the baby sloth to Judy, the owner of a hotel. Judy wanted to help, but she didn't know how to look after the sloth, so she called the zoo. With the help of the zoo, Judy took good care of the baby sloth. She named the baby sloth Buttercup.
After her first success, more people brought Judy wounded (受傷的) sloths or baby sloths they found. Judy then opened a help center. Today, the help center has saved more than 500 sloths.
Sloths mainly live in the forests of Central America. We can also see some in South America. They hang onto the trees with their claws (爪). There are two main types of sloths. You can know them by the number of their claws. Sloths hardly move. They spend most of their time sleeping in the trees.
But now, with the increase of population, human beings cause a lot of problems for these slow and quiet animals. The main problem is that the forests are becoming smaller and smaller. When trees are cut down, sloths will fall and hurt themselves. Some sloths live near human beings and they sometimes are hit by cars or killed by dogs.
1. How many sloths has the help center saved?
答案:More than 500 sloths.
解析:由“Today, the help center has saved more than 500 sloths.”可知,救助中心已拯救了500多只樹懶。
2. Where do sloths mainly live?
答案:In the forests of Central America.
解析:文中明確提到“Sloths mainly live in the forests of Central America.”,樹懶主要生活在中美洲的森林里。
3. What is the main problem for sloths?
答案:The forests are becoming smaller and smaller.
解析:根據(jù)“But now...The main problem is that the forests are becoming smaller and smaller.”可知,樹懶面臨的主要問題是森林變得越來越小。
4. 將文中畫線句子翻譯成漢語。
答案:最主要的問題是森林正變得越來越小。
5. 給短文擬一個(gè)恰當(dāng)?shù)挠⑽臉?biāo)題。
答案:Rescue of Sloths / Saving Sloths / Sloths in Danger and Help(答案不唯一,合理即可)
解析:文章主要講述了Judy救助樹懶以及樹懶面臨的生存問題,標(biāo)題需概括核心內(nèi)容,如“Rescue of Sloths”(樹懶的救助)等。