欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版 > 第42頁解析答案
單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版

單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊單元自測試卷八年級英語下學(xué)期人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

三、閱讀理解(共15小題,每小題2分,計30分)
閱讀下面的短文,從每小題所給的A、B、C、D 4個選項中,選出能回答所提問題的最佳答案。
A
Wang Xizhi was one of the most famous calligraphers(書法家) during Eastern Jin Dynasty of China. When he was very young, he practised his art every day and never stopped. Because of his achievements, he has been honored as one of China's sages of calligraphy(書法).
Once, Wang Xizhi wrote on the wood for an engraver(雕刻師) to cut. Then the engraver found the ink had penetrated(滲透) one centimetre into the wood. Now we often use "Ru Mu San Fen" to express sharp ideas or useful views. It is very popular among people.
In the Warring States Period, the State of Qin had a fight with the State of Zhao. Some talented people were needed to ask for help from Chu. Then Mao Sui — the man who believed he was the right person for this task came and recommended himself. And he made the king of Chu send the army to help successfully. Zhao was safe. From then on, Mao Sui became a well-known hero of the state. Everyone respected him a lot.
One day, Shang Yang put a thin wooden pole near the south gate of the Qin capital. He promised to pay 10 gold pieces to anyone who could move it to the north gate. It was such a simple job that all the people thought Shang was joking. Then he added 40 more gold pieces. A man moved it and he really got 50 gold pieces. After that, the people believed Shang's new rule.
()1. Shang Yang's story tells us a man of his word can
B
.
A. protect his state
B. get people's trust
C. have new friends
D. make more money
答案:1. B
解析:根據(jù)最后一段最后一句“After that, the people believed Shang's new rule.”可知,商鞅守信用,從而獲得了人們的信任,選B。
(
C
)2. We usually use "______" to express sharp ideas or useful views.
A. Mao Sui recommending himself
B. building trust by using a wooden pole
C. Ru Mu San Fen
D. Zhuang Zhou dreaming a butterfly
(
D
)3. The passage may come from ______.
A. an online shopping website
B. a morning news report
C. a Western food magazine
D. a traditional Chinese storybook
答案:2. C
解析:根據(jù)第二段第二句“Now we often use 'Ru Mu San Fen' to express sharp ideas or useful views.”可知答案,選C。
3. D
解析:文章講述了王羲之、毛遂、商鞅的歷史故事,可能來自中國傳統(tǒng)故事書,選D。