欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網 > 練習冊解析答案 > 單元自測試卷八年級英語下學期人教版 > 第20頁解析答案
單元自測試卷八年級英語下學期人教版

單元自測試卷八年級英語下學期人教版

注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習冊單元自測試卷八年級英語下學期人教版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

D
Sweet Home for the Spring Festival
Hi, I'm Lily, a Grade 8 student. When the Spring Festival comes, my family and I always go back to our hometown in Shandong. It's the best time of the year because we get to be together.
Two days before New Year's Eve, we start pre-festival cleaning. Mom and I sweep the floor and wash the windows. "Cleaning the house means sweeping away bad luck," Mom says with a smile. Grandma and I make dumplings in the kitchen. She shows me how to wrap (包) them. "Add a little meat and vegetables," she says. "See? Like this." Even though my dumplings look funny, Grandma says they're the best she's ever seen.
On New Year's Eve, we all wear new clothes. Dad cooks a big dinner — fish, chicken, and lots of vegetables. I help set the table and pour tea for everyone. When we sit down to eat, Grandpa says, "Family together is the sweetest thing." We raise our cups and laugh loudly.
No matter how far we go, home is always there. It's not just a house with walls and a roof — it's where family smiles, cooks together, and fills our hearts with love. Home is our warm harbor forever.
( )12. Who teaches Lily to make dumplings?
A. Her mom.
B. Her dad.
C. Her grandma.
D. Her little brother.
( )13. What does pre-festival cleaning mean?
A. Sweeping away good luck.
B. Sweeping away bad luck.
C. Buying new clothes.
D. Putting up window paper-cut.
( )14. Why does Grandma say Lily's dumplings are "the best she's ever seen"?
A. Because they taste delicious.
B. Because Lily is good at cooking.
C. Because Grandma wants to encourage Lily.
D. Because the dumplings look very beautiful.
( )15. What's the passage mainly about?
A. How Lily travels back to her hometown.
B. Lily's experience of spending the Spring Festival.
C. The history of Spring Festival.
D. Why Lily likes making dumplings.
答案:12. C
解析:文中提到“Grandma and I make dumplings in the kitchen. She shows me how to wrap them.”(奶奶和我在廚房包餃子。她教我怎么包。),所以是奶奶教莉莉包餃子,選C。
13. B
解析:根據“"Cleaning the house means sweeping away bad luck," Mom says with a smile.”可知,節(jié)前打掃意味著掃除壞運氣,選B。
14. C
解析:文中提到“Even though my dumplings look funny, Grandma says they're the best she's ever seen.”(盡管我的餃子看起來很滑稽,奶奶說它們是她見過的最好的。),餃子看起來滑稽,說明味道可能不那么好,莉莉也不是擅長做飯,奶奶這么說是為了鼓勵莉莉,選C。
15. B
解析:文章主要講述了莉莉和家人回山東老家過春節(jié)的經歷,包括節(jié)前打掃、和奶奶包餃子、除夕夜吃年夜飯等,所以主要內容是莉莉過春節(jié)的經歷,選B。