欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版 > 第116頁(yè)解析答案
新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版

新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

(
B
) 7. The old man compared the man's struggles to ________.
A. breaking through the soil
B. developing strong roots
C. taking care of one's plants
D. protecting one's family
(
D
) 8. After hearing the old man's advice, the man will probably ________.
A. live in the forest
B. give up his dreams
C. plant some bamboo trees
D. try to put his life back together
C
Do you think of white when someone talks about a polar bear? In fact, the polar bear does not have white fur. It just appears to be white. Polar bears have a very good sense of smell. It helps them to find food. During summer, polar bears sleep longer, because they are able to find food more easily at night. Usually, after a meal, polar bears have a short sleep. A polar bear can have 2 to 3 babies at a time. They don't leave their mothers until they are about 2.5 years old.
However, polar bears will die out soon because of people. There are about 20,000 polar bears in the world. The ones that are left are trying to survive today. The number of polar bears is becoming smaller and smaller because of the loss of sea ice—polar bears mostly inhabit(居住于)the sea ice, not the land ice. This is happening because of global warming(全球變暖), pollution, hunting and so on.
Ordinary people don't care, but great people have the power and want to save tigers, fight for giant pandas and save polar bears. Ordinary people will wait, but great people will find a new world. Join me and save the polar bears, and, of course, the tigers, the giant pandas and...
(
D
) 9. According to the passage, which of the following does NOT make sea ice less?
A. Global warming.
B. Pollution.
C. Hunting.
D. Traveling.
(
B
) 10. What can we learn from the passage?
A. The polar bear's fur is white.
B. Perhaps the writer will drive his car less.
C. It's harder for polar bears to find food in summer.
D. The polar bears have a good and happy life.
(
D
) 11. What is the main idea of this passage?
A. To show that the number of polar bears is getting smaller.
B. To tell people that polar bears will soon have no-where to live.
C. To let people know why polar bears are in danger.
D. To talk about polar bears and suggest that people should protect animals.
答案:7.B
解析:根據(jù)“So you know, all the time you were struggling, you were actually growing strong roots”可知老人把男人的掙扎比作培養(yǎng)強(qiáng)壯的根系,B選項(xiàng)正確。
8.D
解析:老人的話(huà)讓男人明白掙扎是在扎根,所以他可能會(huì)努力重整生活,D選項(xiàng)正確。A、B、C選項(xiàng)均不符合邏輯,排除。
9.D
解析:根據(jù)“This is happening because of global warming, pollution, hunting and so on.”可知全球變暖、污染、狩獵會(huì)導(dǎo)致海冰減少,“Traveling”未提及,D選項(xiàng)正確。
10.B
解析:全球變暖是海冰減少的原因之一,而開(kāi)車(chē)會(huì)排放溫室氣體加劇全球變暖,作者呼吁保護(hù)北極熊,可能會(huì)少開(kāi)車(chē),B選項(xiàng)合理。A選項(xiàng)與原文“the polar bear does not have white fur”不符;C選項(xiàng)與“they are able to find food more easily at night”矛盾;D選項(xiàng)與北極熊處于危險(xiǎn)中不符,均排除。
11.D
解析:文章介紹了北極熊的情況,重點(diǎn)講其面臨的危險(xiǎn),并呼吁人們保護(hù)動(dòng)物,D選項(xiàng)正確。A、B、C選項(xiàng)均是文章部分內(nèi)容,不是主旨,排除。