欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版 > 第139頁(yè)解析答案
新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版

新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)新課程能力培養(yǎng)八年級(jí)英語(yǔ)人教版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

三、語(yǔ)篇填空(共10小題,每小題1分;滿分10分) 閱讀短文,在空白處填入一個(gè)適當(dāng)?shù)膯卧~或用括號(hào)內(nèi)所給單詞的正確形式填空,使短文通順、連貫。 In the future, there 31.
will be
(be) a new kind of little cars in the streets. Everyone can drive them 32.
easily
(easy), just like riding a bike. And a kid will also be able to drive 33.
them
(they). The little cars will be much 34.
cheaper
(cheap) than today's cars and they can go only 65 kilometers 35.
an
hour, so driving will be safer. The cars of the future will be fine for going around the city, 36.
but
they will not be useful for a long trip. These little cars can save a lot of gas. They will go 450 kilometers 37.
on
one gas tank (油箱). They will be 38.
friendly
(friend) to the environment, too, because they will hardly make any pollution. Many people will live in the big cities in the future. But big cities will be very crowded and there will be 39.
less
(little) space for each person. So these small cars will be very popular. And it will be possible for people to live in small towns far away from big cities and still work in the cities. The little cars will also help people 40.
(to) solve
(solve) other problems. For example, now it's difficult for parents to find a place to park their cars when they take their children to school. But with these little cars, parents can just park them outside the school gate. How great these little cars will be!
答案:31. will be
解析:in the future提示用一般將來(lái)時(shí),there be句型的將來(lái)時(shí)為there will be。
32. easily
解析:修飾動(dòng)詞drive用副詞,easy的副詞是easily。
33. them
解析:drive是動(dòng)詞,后接賓格,they的賓格是them。
34. cheaper
解析:than提示用比較級(jí),cheap的比較級(jí)是cheaper。
35. an
解析:hour以元音音素開(kāi)頭,用不定冠詞an,65 kilometers an hour表示“每小時(shí)65公里”。
36. but
解析:前文說(shuō)適合在城市里轉(zhuǎn),后文說(shuō)不適合長(zhǎng)途旅行,表轉(zhuǎn)折,用but。
37. on
解析:on one gas tank表示“用一個(gè)油箱的油”,固定搭配。
38. friendly
解析:be friendly to表示“對(duì)……友好”,填friendly。
39. less
解析:城市擁擠,每個(gè)人的空間更少,用little的比較級(jí)less。
40. (to) solve
解析:help sb. (to) do sth.表示“幫助某人做某事”,填(to) solve。
四、閱讀與表達(dá)(共4小題;41—43小題,每小題2分,44小題4分,滿分10分)
閱讀短文,然后根據(jù)內(nèi)容回答問(wèn)題。
Do you think people will have robots in their homes in 100 years? Scientists say that there will be robots in people's homes in the future. These robots will look like humans. They will be able to do many things that humans do. For example, they will be able to clean the house, cook meals and look after children.
Some people think that robots will be very useful in hospitals. They will be able to help doctors with operations and take care of patients. Others think that robots will be able to do dangerous jobs like exploring (探索) space or cleaning up nuclear waste (核廢料).
However, some people are worried that robots will take over human jobs. They think that if robots do all the jobs, humans will have nothing to do. What do you think?
41. What will robots be able to do in people's homes according to the passage?
42. Where do some people think robots will be very useful?
43. Why are some people worried about robots?
44. What's your opinion about robots? Write 30 words or more.
答案:41. They will be able to clean the house, cook meals and look after children.
解析:根據(jù)第一段“For example, they will be able to clean the house, cook meals and look after children.”可知答案。
42. In hospitals.
解析:根據(jù)第二段“Some people think that robots will be very useful in hospitals.”可知答案。
43. Because they think robots will take over human jobs and humans will have nothing to do.
解析:根據(jù)第三段“some people are worried that robots will take over human jobs. They think that if robots do all the jobs, humans will have nothing to do.”可知答案。
44. I think robots are helpful. They can do dangerous and tiring work for humans, letting us have more time to do creative things. But we should also control them to avoid job loss problems.
解析:此題為開(kāi)放性問(wèn)題,圍繞機(jī)器人的利弊展開(kāi),言之有理即可。示例:我認(rèn)為機(jī)器人是有幫助的。它們可以為人類做危險(xiǎn)和累人的工作,讓我們有更多時(shí)間做創(chuàng)造性的事情。但我們也應(yīng)該控制它們,以避免失業(yè)問(wèn)題。