欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊解析答案 > 卓越英語八年級譯林版 > 第139頁解析答案
卓越英語八年級譯林版

卓越英語八年級譯林版

注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊卓越英語八年級譯林版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。

B
In recent years, companies have begun to design robots as toys for children. These toys have become so popular that people are worried about the effects (影響) of friendships between robots and children.
In 1940, Isaac Asimov wrote a story called Robbie. In the story, a girl made friends with a robot and her mother was worried about their friendship. At the end of the story, the robot saved the girl's life and her mother changed her ideas on the robot. In real life, there are also different ideas about humans being friends with robots.
Some people are worried because children might believe that robots are humans, not machines. It may seem strange that children can make friends with a machine, but just think of the friendly robots in science fiction (科幻小說), from WALL-E to R2-D2. Could close relationships with a robot confuse (迷惑) children?
Some people think it's possible. In the past, children would play with lifeless toys. But today's robots are designed to express feelings in a human way, and some are able to play with children. When children say they don't want to play, the robots will show their sadness. Also, when they do well in games, they show ▲ .
In fact, there's a real danger that humans forget to interact (互動) with people. In an experiment (實(shí)驗(yàn)), researchers in Germany invited 89 people to interact with a robot and then turn it off. When they finished the interaction, the robot asked half of the people not to turn it off. These people hesitated (猶豫) before they did so and 13 of them agreed to keep it on!
Sometimes robots may make good friends for us. But let's not forget—they aren't living beings and they don't have feelings. At least, not yet.
( )5. Why did the mother change her ideas about Robbie?
A. Because Robbie wrote a story.
B. Because Robbie played with her.
C. Because Robbie expressed feelings.
D. Because Robbie saved her child.
( )6. What does the writer think of the robots like WALL-E and R2-D2?
A. Brave. B. Honest. C. Friendly. D. Humorous.
( )7. Which of the following can be filled in the " ▲ " in Paragraph 4?
A. sadness B. happiness C. calmness D. kindness
( )8. What is the writer's purpose of writing the passage?
A. To tell us not to treat robots as humans.
B. To advise us to make friends with robots.
C. To ask us to read science fiction about robots.
D. To ask us to let robots do dangerous work.
答案:5.D 6.C 7.B 8.A
解析:
5. 根據(jù)“the robot saved the girl's life and her mother changed her ideas on the robot”可知選D。
6. 根據(jù)“friendly robots in science fiction, from WALL-E to R2-D2”可知作者認(rèn)為它們是友好的,選C。
7. 根據(jù)“when they do well in games”可知會表現(xiàn)出開心,選B。
8. 根據(jù)“But let's not forget—they aren't living beings and they don't have feelings.”可知作者想告訴我們不要把機(jī)器人當(dāng)人對待,選A。
四、還原信息 (10分)
Everyone needs friends. But some students find it hard to make friends. 1.
C

It's hard to make friends if you stay at home alone. Do something that your friends and you are interested in. It's easier to make friends when you have fun together. 2.
B

Look at people in the eye when you talk to them. That way, they'll find it easier to talk to you, or (否則) people may think you're not interested in them. 3.
F

Be a good listener. When people talk about themselves, listen carefully. Ask lots of questions sincerely. 4.
A

Be friendly to others. 5.
E
That way you'll have more chances to make friends.
A. Be a good talker.
B. Get out of your house.
C. Here are some ways to help you.
D. Friends need to help each other.
E. Smile to people and they'll smile back.
F. Show a great interest in their answers.
G. You should often write to your friends.
答案:1.C 2.B 3.F 4.A 5.E
解析:
1. 下文是幫助交朋友的方法,此處選C引出方法。
2. 根據(jù)“stay at home alone”可知要走出家門,選B。
3. 根據(jù)“Ask lots of questions sincerely.”可知要對他們的回答表現(xiàn)出興趣,選F。
4. 本段講做一個(gè)好的傾聽者,接下來應(yīng)講做一個(gè)好的交談?wù)?,選A。
5. 根據(jù)“Be friendly to others.”可知要對人微笑,選E。</第139頁>