卓越英語八年級(jí)譯林版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)卓越英語八年級(jí)譯林版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。
(
C
) 1. What is the main purpose (目的) of the School Counseling Room?
A. To organize team games.
B. To give free snacks.
C. To provide a safe space for talking.
D. To teach new subjects.
答案:C
解析:由“A safe, personal space to talk about anything (yes, anything!)”可知,學(xué)校咨詢室的主要目的是提供一個(gè)安全的談話空間。A、B是咨詢室提供的部分內(nèi)容,不是主要目的;D文中未提及。故選C。
(
C
) 2. What can students do with Ms Care?
A. Watch movies together.
B. Borrow library books.
C. Have one-on-one chats or group meetings.
D. Join sports games.
答案:C
解析:由“Your super-friendly counselor who's ready to chat 1-to-1 or hang out with groups.”可知,學(xué)生可以和Ms Care進(jìn)行一對(duì)一聊天或小組聚會(huì)。A、B、D文中未提及。故選C。
(
D
) 3. In which part of a newspaper can we read this material?
A. Business News.
B. Travel Guide.
C. History Stories.
D. School Life.
答案:D
解析:本文是關(guān)于學(xué)校咨詢室開放的通知,與學(xué)校生活相關(guān),應(yīng)在“學(xué)校生活”版塊。Business News“商業(yè)新聞”;Travel Guide“旅游指南”;History Stories“歷史故事”。故選D。
( ) 4. The old man left a 100-dollar bill under the napkin because he ______.
A
A. wanted to thank the waitress for her kindness
B. thought the meal was delicious
C. wanted to show that he had lots of money
D. wanted to work with the waitress
答案:A
解析:由文中女服務(wù)員對(duì)老人的幫助以及便條內(nèi)容“Your kindness will shine through to all those who meet you.”可知,老人留下100美元是為了感謝女服務(wù)員的善良。故選A。
(
B
) 5. What do we know about the waitress and the old man?
A. The waitress knew the old man before she served him.
B. It was the first time that the waitress had ever seen the owner of the restaurant.
C. The old man was angry with the waitress.
D. From the note,the waitress knew that the old man was the happiest man in the world.
答案:B
解析:由“This was the first time that she or any of the other workers had ever seen him in person.”可知,這是女服務(wù)員第一次見到餐廳老板。A項(xiàng)與原文不符;C項(xiàng)文中未提及;D項(xiàng)便條中未說老人是世界上最幸福的人。故選B。
(
B
) 6. From the story,we know that the old man went to the restaurant to ______.
A. have a good meal as usual
B. teach his workers a life lesson
C. see the restaurant for himself
D. show his love for common (普通) people
答案:B
解析:老人作為餐廳老板,以普通顧客的身份去餐廳,通過女服務(wù)員的善良行為,在便條中告訴她“你已經(jīng)找到了幸福的秘密”,其實(shí)是在給員工上一堂人生課。A項(xiàng)不是主要目的;C項(xiàng)文中未明確提及;D項(xiàng)以偏概全。故選B。
(
B
) 7. What's the best title for this passage?
A. The Secret of Success
B. The Secret of Happiness
C. A Young Waitress
D. An Unusual Old Man
答案:B
解析:文中便條中提到“You have found the secret of happiness.”,全文圍繞女服務(wù)員的善良以及老人告訴她幸福的秘密展開,所以“The Secret of Happiness”最適合作為標(biāo)題。A項(xiàng)“成功的秘密”;C項(xiàng)“一個(gè)年輕的女服務(wù)員”;D項(xiàng)“一個(gè)不尋常的老人”,均不能概括全文主旨。故選B。
C
Now more and more children seem to get lost in a sea of "digital technology (數(shù)字科技)". As they use digital technology too much,they are losing their ability (能力) to do simple things. They can't make toys themselves with hands or help Mum cook dinner. And worst of all,they seem to be losing interest in communicating with (交流) others.
"I have talked with a number of teachers. They care about the increasing (增長的) numbers of children who can play with computers or smartphones,but have few or no skills to..."
答案: