欧美日韩黄网欧美日韩日B片|二区无码视频网站|欧美AAAA小视频|久久99爱视频播放|日本久久成人免费视频|性交黄色毛片特黄色性交毛片|91久久伊人日韩插穴|国产三级A片电影网站|亚州无码成人激情视频|国产又黄又粗又猛又爽的

精英家教網(wǎng) > 練習(xí)冊(cè)解析答案 > 卓越英語(yǔ)八年級(jí)譯林版 > 第46頁(yè)解析答案
卓越英語(yǔ)八年級(jí)譯林版

卓越英語(yǔ)八年級(jí)譯林版

注:當(dāng)前書(shū)本只展示部分頁(yè)碼答案,查看完整答案請(qǐng)下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊(cè)卓越英語(yǔ)八年級(jí)譯林版答案主要是用來(lái)給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請(qǐng)勿直接抄襲。

四、閱讀理解
Thomas Edison's story shows that true talent comes from endless curiosity. Born in Ohio, the USA, his formal education lasted only three months—his teacher couldn't stand his endless questioning. His mother Nancy became his teacher, offering lessons that included reading, writing, and hands-on experiments (實(shí)驗(yàn)) in their home laboratory. By age 10, he had read books like *School of Natural Philosophy*, and often did experiments as the texts taught.

At 12, Edison took a job selling newspapers on the train. During rides, he changed the baggage car (行李車廂) into a mobile laboratory, studying chemistry textbooks and doing experiments. When his experiments started a fire, the angry conductor (售票員) hit his ears and this caused (導(dǎo)致) a lifelong hearing problem. He didn’t give up. Instead, he saw this as an advantage (優(yōu)勢(shì))—learning Morse code (莫爾斯電碼) quickly in a few weeks and getting a job as a night telegraph operator. Here, he made his first invention at 16: an automatic telegraph repeater (自動(dòng)電報(bào)轉(zhuǎn)發(fā)器).

Edison's Menlo Park Laboratory became his real school. He filled shelves with over 10 000 scientific books, asking all workers to study each night. His famous “invention teams” held midnight discussions (討論) and all the members talked about their ideas like students in college. For the light bulb (燈泡) project (項(xiàng)目), he created a special learning way: They kept detailed records of each failed filament (燈絲), building a big materials database (數(shù)據(jù)庫(kù)).

When developing the storage battery (蓄電池), Edison did more than 50 000 experiments over 10 years. His notebooks show countless records of each experiment. “Learning isn’t remembering facts,” he told reporters. “It’s training your mind to deal with problems.”

Edison’s whole life is  ▲ . When asked about retirement (退休), he’d say, “I’ll stop learning when they nail my coffin (棺材) shut.” Today, his 3,500 notebooks are the strongest sign of his lifelong learning—every page filled with questions, sketches, and the words “Try again tomorrow”.

1. How did Edison deal with his hearing problem?
A. He paid no attention to this problem.
B. He felt very angry about it.
C. He tried many ways to improve his hearing.
D. He took it as a chance.

2. What does Edison's light bulb project show about his learning attitude (態(tài)度)?
A. He trusted natural talent most.
B. He saw failures as learning steps.
C. He depended on others' help.
D. He only trusted textbooks.

3. Why does the writer talk about Edison's notebook records?
A. To show he could remember well.
B. To show he failed many times.
C. To show his way of dealing with problems.
D. To tell his invention cost a lot.

4. Which can be put in “▲”?
A. a fight against life
B. a search for his own value
C. a never-ending learning journey
D. a series of lucky tasks

答案:
1. **答案**:D
**解析**:根據(jù)第二段“He didn’t give up. Instead, he saw this as an advantage (優(yōu)勢(shì))—learning Morse code (莫爾斯電碼) quickly in a few weeks and getting a job as a night telegraph operator.”可知,愛(ài)迪生把聽(tīng)力問(wèn)題當(dāng)作一個(gè)機(jī)會(huì),故選D。

2. **答案**:B
**解析**:根據(jù)第三段“For the light bulb (燈泡) project (項(xiàng)目), he created a special learning way: They kept detailed records of each failed filament (燈絲), building a big materials database (數(shù)據(jù)庫(kù)).”可知,他把失敗當(dāng)作學(xué)習(xí)的步驟,故選B。

3. **答案**:C
**解析**:根據(jù)第四段“Learning isn’t remembering facts,” he told reporters. “It’s training your mind to deal with problems.”可知,作者提到愛(ài)迪生的筆記本記錄是為了展示他處理問(wèn)題的方式,故選C。

4. **答案**:C
**解析**:根據(jù)最后一段“Edison’s whole life is  ▲ . When asked about retirement (退休), he’d say, “I’ll stop learning when they nail my coffin (棺材) shut.” 以及“his 3,500 notebooks are the strongest sign of his lifelong learning”可知,愛(ài)迪生的一生是一段永無(wú)止境的學(xué)習(xí)旅程,故選C。
五、小練筆
What do you think is important to be a good learner? Who once set a good example for you in history and why? (At least five sentences)
答案:To be a good learner, curiosity, perseverance and the ability to learn from failures are important. Thomas Edison is a good example. He had endless curiosity, which drove him to keep exploring. Even when he faced difficulties like hearing problems, he didn't give up but saw them as advantages. During his invention process, he learned from numerous failures, just like in the light bulb project where he recorded each failed filament. His lifelong learning spirit shows that a good learner should keep learning all the time. He sets a great example for us to be curious, persistent and learn from mistakes.